Турійська селищна рада територіальна громада
Волинська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У другу річницю загибелі вшановуємо пам’ять мужніх воїнів Ярослава Кашуби та Олександра Лапчука

Дата: 15.05.2024 11:04
Кількість переглядів: 57

Фото без опису

Сьогодні, 15 травня, у другу річницю загибелі із скорботою згадуємо мужніх воїнів і патріотів

Ярослава КАШУБУ та Олександра ЛАПЧУКА.

У лютому 2022-го, у перші дні повномасштабної війни, Ярослав Кашуба та Олександр Лапчук стали на захист рідної землі. Обом було під шістдесят, тож могли і не мобілізуватися. Але совість, внутрішні переконання і любов до України покликали взяти до рук зброю.

Так Ярослав Кашуба вчинив і у 2014-му: колишній правоохоронець залишив посаду сільського голови і вступив добровольцем у волинську роту патрульної служби міліції особливого призначення «Світязь». Від своїх побратимів тоді він отримав позивний «Дєд», бо був найстаршим і найдосвідченішим.

Олександр Лапчук у мирному житті працював у Володимирському лісомисливському господарстві, а Ярослав Кашуба – старостою Соловичівського старостинського округу. Повномасштабна війна все змінила. Пліч-о-пліч односельчани і сусіди вісімдесят днів мужньо боронили рідну землю, разом із побратимами 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого воювали на передових позиціях. Ярослав Кашуба був головним сержантом механізованого взводу, а Олександр Лапчук – стрільцем та помічником гранатометника. Їх поважали та шанували побратими за відважність, сміливість, надійність і розсудливість.

Загинули воїни під час виконання бойового завдання на Запоріжжі, місці козацтва та духу незламності й свободи українського народу.

Указом Президента України Олександра Лапчука та Ярослава Кашубу нагороджено посмертно орденами «За мужність» ІІІ ступеня.

Травневого дня, коли в природі торжествувало життя, Герої «на щиті» повернулися до рідного села. По встеленій весняними квітами дорозі проліг їх шлях до рідних домівок і місця земного спочинку у селі Соловичі.

У цей скорботний день схилімо голови, вшановуючи їх подвиг.

Вічна шана і слава Героям!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних