Турійська селищна рада територіальна громада

Волинська область

На вшанування Великого Кобзаря і всіх Героїв України

Дата: 17.03.2024 17:25
Кількість переглядів: 650

Шевченкове «Борітеся – поборете», на жаль, не втрачає актуальності і сьогодні, а вшанування пам'яті Кобзаря, який став символом боротьби за свободу, вже є сакральним для нас, українців.

Фото без опису

З нагоди 210-ої річниці з дня народження Тараса Шевченка у Турійському міському будинку культури відбувся творчий благодійний захід під назвою "За вас правда, за вас слава і воля святая!"

На жаль, Турійщину, як і кожен куточок нашої неньки-України, дуже часто сколихують сумні звістки про загибель наших Героїв. Тож для турійчан вже стало традицією перед початком будь-якого заходу вшановувати пам’ять полеглих воїнів у хвилині мовчання. І цього разу у німій тиші була віддана данина пам’яті Героям.

Програма благодійного заходу складалася з відомих творів Кобзаря у різних інтерпретаціях. На тлі сьогоднішніх подій поезія Шевченка, пісні на слова його віршів, музичні, хореографічні композиції й документальні кадри із сьогодення на великому екрані поєднувались болючою силою актуальності й вірою у пророчість творчості Тараса.

Тривалими оплесками винагороджувала публіка виступи творчих колективів, вокалістів та декламаторів, які представляли галузь культури Турійщини, та запрошених гостей.

По завершені творчого заходу Турійський селищний голова Олексій Безсмертний, висловивши слова подяки усім, хто став творцем цього дійства, зауважив:

Цей захід  ми провели в пам’ять про Великого Кобзаря. Поруч з цим це  захід в пам’ять про тих, хто загинув, захищаючи нашу державу, наше право жити на своїй землі,  наше право  говорити рідною мовою й цитувати Кобзаря.

Керівник громади наголосив, що даний захід, як і всі попередні – благодійний. Й при цьому зауважив, що у нинішньому році відбулися поїздки до наших земляків в Лиман, Куп’янськ, наступна поїздка запланована на Запоріжжя, важливо підтримати наших воїнів морально, а особливо матеріально, зокрема дронами.

Представник історико-культурного комплексу «Вовчак – Волинська Січ» Андрій Полячук розповів, що вовчаківці освоїли виробництво дронів. І свого першого «птаха», якого було презентовано землякам, назвали «Лісовиком», в пам’ять про Василя Мазурика. Наступні "птахи" також носитимуть позивні полеглих Герої-земляків...

Упродовж творчого заходу було зібрано понад дев’ять тисяч гривень, ще понад дві тисячі наторгували того дня на благодійному ярмарку, до організації якого долучилися працівники бібліотек та майстри Турійщини. Всі зібрані кошти передали на виготовлення чергового дрона.

Дякуємо мешканцям громади та всім, хто долучився до збору коштів, а також нашим творчим активним працівникам культури, які організували та провели благодійний захід.

Слава Україні!

Фото видання «Народне слово»

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора