Турійська селищна рада територіальна громада

Волинська область

Відбулося засідання виконавчого комітету

Дата: 11.01.2024 12:15
Кількість переглядів: 210

У середу, 10 січня, під головуванням селищного голови відбулося чергове засідання виконавчого комітету Турійської селищної ради, під час якого опрацьовано низку важливих питань.

Першим питанням порядку денного, яке розглянули члени виконавчого комітету, було про розгляд заяв та затвердження обсягу витрат щодо компенсації власникам житлових приміщень за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб. Дотичним до нього стало питання затвердження у новій редакції Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення (перебування) внутрішньо переміщених осіб на території Турійської громади. По цих питаннях інформувала начальник відділу гуманітарної політики Лідія Лучко. Вона, зокрема, зауважила, що, починаючи з січня нинішнього року і по березень, компенсацію власникам житла, які розмістили в себе ВПО, здійснюватиме міжнародний донор УВКБ ООН, до цього фінансування йшло з фонду Товариства Червоного Хреста. У зв’язку з цим змінюються і додатки до заяв, які подаються при зверненні в ЦНАП, зокрема, вони містять більше інформації про внутрішньо переміщених осіб. Тож Лідія Лучко закликала старост інформувати мешканців своїх громад, які прихистили внутрішньо переміщених осіб, про перелік документів, які потрібні їм при зверненні щодо компенсації, зокрема потрібно надати копії довідок ВПО, паспорта, податкового номера та інших особистих даних ВПО.

Фото без описуНа засіданні члени виконкому заслухали звіт в. о. директора КЗ «Історико-культурний комплекс «Вовчак – Волинська Січ» Світлани Томпальської за період роботи 2023 року.

Під час розгляду питання «Про встановлення шляхом корегування тарифу на теплову енергію ТзОВ «Бренвель», було вирішено довивчити це питання і розглянути повторно на наступному засіданні виконавчого комітету.

Одноголосно було схвалено проєкт Програми забезпечення особистої безпеки громадян, підтримання публічного порядку та публічної безпеки, в тому числі безпеки дорожнього Фото без описуруху, а також протидії злочинності на території Турійської селищної територіальної громади на 2024–2026 роки.

Секретар селищної ради Тамара Сичик озвучила список заяв від мешканців громади, які звернулися з проханням надати матеріальну допомогу. Також вона інформувала про стан виконавської дисципліни у виконавчому комітеті Турійської селищної ради за 2023 рік.

Під час розгляду питання про роботу селищної ради із зверненнями громадян у минулому році керуючий справами (секретар) селищної ради Софія Маліновська повідомила, що за звітний період селищна рада розглянула 744 звернення громадян. Серед основних питань, що порушувалися у зверненнях, 572 стосувалися соціального захисту; 21 – аграрної політики і земельних відносин; 2 – транспорту і зв’язку; 2 – питання праці та заробітної плати; 62 – комунального господарства; 1 – житлової політики; 13 – екології та природніх ресурсів; 2 – питання сім’ї, дітей, молоді, гендерної рівності, фізичної культури і спорту;  2 – питання освіти, наукової, науково-технічної, іноваційної діяльності та інтелектуальної власності; 23 – діяльності органів місцевого самоврядування; 44 – інші питання.

У порядок денний також були включені питання: «Про схвалення Програми зайнятості населення Турійської селищної ради на 2024–2026 роки»; «Про затвердження переліку об’єктів для відбуття засудженими громадських робіт, яких засуджено до покарання у виді громадських робіт»; «Про затвердження переліку об’єктів для відбуття порушниками громадських робіт, на яких накладено адміністративне стягнення у виді громадських робіт»; «Про затвердження видів суспільно корисних робіт та переліку об’єктів для відбуття стягнення у виді суспільно-корисних робіт на території селищної ради»; «Про залучення трудової повинності та залучення працездатних осіб до виконання суспільно корисних робіт» та інші.

Під час засідання члени виконкому розглянули лист Ковельської районної військової адміністрації, а також питання щодо проведення благодійного заходу на підтримку ЗСУ.

По кожному питанню порядку денного були прийняті відповідні рішення.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора