Турійська селищна рада територіальна громада

Волинська область

Із засідання виконавчого комітету Турійської селищної ради

Дата: 08.12.2023 17:15
Кількість переглядів: 261

Фото без опису

8 грудня відбулося чергове засідання виконавчого комітету Турійської селищної ради

Перед початком проведення засідання усі присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять Героїв, полеглих у російсько-українській війні. В цей день були запрошені рідні загиблих захисників Олександра Бондарука, Вадима Гунька, Юрія Павліка, Степана Гулечка і захисниці Олени Созонюк. Сім’ям наших Героїв вручили високі державні нагороди, якими Президент України посмертно нагородив полеглих воїнів. Не знайдеться слів, які загоять рани у серцях батьків, дітей, дружин, сестер і братів від втрати рідних людей, але ми повинні завжди пам’ятати і віддавати належну шану нашим Героям.

Читайте: Героїв з Турійщини Президент України посмертно відзначив державними нагородами

Щодо порядку денного, то першим питанням стало розгляд заяв та затвердження обсягу витрат щодо компенсації власникам житлових приміщень за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб. По цьому питанню членів виконкому інформувала начальник відділу гуманітарної політики Лідія Лучко.

Наступним було питання «Про затвердження Порядку відшкодування витрат на поховання та пов’язаних з цим ритуальних послуг».

Фото без описуДекілька питань стосувалися програм. Зокрема було схвалено проєкти програм: фінансової підтримки КП «Турійська друкарня Турійської селищної ради» на 2024–2026 роки; Програми розвитку Турійського житлово-комунального підприємства та благоустрою населених пунктів Турійської селищної територіальної громади на 2024–2026 роки. Крім того, члени виконкому схвалили проєкти змін до низки програм. Зокрема: Програми забезпечення розробки містобудівної документації на території Турійської селищної ради на 2023–2024 роки; Програми захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру у Турійській селищній раді на 2021–2025 роки; комплексної  Програми забезпечення покращення доступу до правосуддя мешканців Турійської селищної ради територіальної громади Ковельського району Волинської області на 2023–2025 роки та інших. Також схвалили проєкт змін до раніше прийнятого рішення сесії «Про затвердження Плану (Програми) соціально-економічного розвитку Турійської територіальної громади на 2023–2024 роки».

Одноголосно члени виконавчого комітету схвалили проєкт рішення про внесення змін у бюджет громади, затверджений на нинішній рік і проєкт бюджету територіальної громади на 2024 рік.

Фото без описуНа засіданні члени виконкому заслухали звіт директора Турійського міського будинку культури Олексія Скубія за період роботи 2018–2023 років.

Секретар селищної ради Тамара Сичик озвучила список заяв від мешканців громади, які звернулися з проханням надати матеріальну допомогу. Також поінформувала членів виконкому по ще двох питаннях порядку денного: «Про зняття з квартирного обліку» та «Про перереєстрацію громадян, які перебувають на квартирному обліку у виконкомі селищної ради».

Декілька питань порядку денного стосувалися діяльності Служби у справах дітей. 

Згідно з поданою заявою, на основі акту обстеження зелених насаджень, що підлягають видаленню, члени виконкому дали дозвіл на зрізання дерев у певному населеному пункті Турійської селищної територіальної громади.

У порядок денний також були включене питання: «Про створення комісії при виконавчому комітеті Турійської селищної ради з питань розгляду та вирішення земельних спорів і додержання правил добросусідства на території Турійської селищної ради».

По кожному питанню порядку денного члени виконавчого комітету прийняли відповідні рішення.

 

  1.  

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора