Турійська селищна рада територіальна громада

Волинська область

Як на соловичівському озері Водохреще святкували?

Дата: 19.01.2022 16:16
Кількість переглядів: 567

Фото без описуУ Соловичах уже стало традицією 19 січня, на свято Богоявлення, проводити Велике Водосвяття на озері Величе.  Не лише місцеві мешканці, а й люди із сусідніх сіл і Турійська приїжджають на цю подію, адже для бажаючих зануритися в крижану купель тут створені всі умови: поруч з водоймою встановлена палатка з обігрівом, сінцем вимощена доріжка до озера, а ще гаряча рибна юшка за рецептом старости Ярослава Кашуби.

Чин великого освячення води здійснив настоятель місцевого храму отець Георгій. Після молитви священник привітав усіх присутніх зі святом, дав духовні настанови, при цьому зауваживши, що купання у воді на Водохреще не змиває гріхи, це робить лише покаяння, сповідь і причастя. Проте побажав, аби сьогоднішнє занурення у воду зміцнило тіло і дух кожного та стало початком змін у духовному житті.

Фото без описуПопри морозець, вітер та легкий сніжок, зануритися у воду виявилося декілька десятків. Тричі перехрестившись, чоловіки, жінки і навіть діти загартовували тіло і дух.

Усіх бажаючих староста Ярослав Кашуба пригощав смачною рибною юшкою. Охочі могли покататися верхи на конях, або ж у бричці.

А святковий настрій створювали два вокальні колективи, які носять звання народні – «Срібниця» та «Сузір’я».

Фото без опису

Сектор розвитку, комунікацій, зв’язків з громадськістю та проектної діяльності Турійської селищної ради.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора