Турійська селищна рада територіальна громада

Волинська область

У маковичівському старостаті відбулися сходи селян

Дата: 30.06.2021 18:50
Кількість переглядів: 804

Фото без описуНа сходах селян громада озвучила низку проблем сіл Маковичі, Мочалки, Осекрів, Липа, Серкизів. Тож спільно з старостою Георгієм Мельничуком, Турійським селищним головою Олексієм Безсмертним, депутатами селищної ради Андрієм Полячуком і Володимиром Красулею шукали шляхи їх вирішення.

Традиційно збори розпочалися із звіту старости. Багатослівним Георгій Степанович не був, відразу ж зауваживши, що вся його робота на виду. Й одна з останніх – укладення бруківки біля маковичівського закладу культури. Як розповів староста, в планах ще частково замінити огорожу біля будинку культури і навести порядок в парку. При цьому Олексій Миколайович зауважив, що варто було б встановити ще й декілька ліхтарів, що зробить центр села привабливішим, та спільно громадою облагородити територію парку. За кошти з місцевого бюджету бруківка закуплена і на доріжку до медпункту. А укладають її за спонсорські кошти.

Ще одна з об'ємних робіт – це розчистка дороги з Макович до Мочалок. Як розповів староста, узбіччя так заросли чагарником, що машиною важко було проїхати. Місцеві мешканці зібралися на толоку, вирізали кущі, чагарники, розширили дорогу. Наступний крок – грейдерування. Тему доріг піднімав не лише староста, але й самі мешканці. Олексій Безсмертний зауважив, що усі під'їзні дороги обслуговує Служба автомобільних доріг, а що стосується по селах, то почергово грейдер буде їх рівняти, а де потрібно, підсипатимуть щебінь.

Фото без описуОдна з обговорюваних тем – вуличне освітлення. Староста зауважив, що лише на одній вулиці в Маковичах потрібно встановити 5 ліхтарів. По решті вже проведені необхідні роботи.

Піднімалося питання щодо подальшої долі приміщень колишньої школи та клубу в селі Мочалки. Георгій Степанович озвучив пропозицію: будівлю клубу, яка перебуває в аварійному стані, продати, а у приміщенні школи створити Дім громади, щоб люди мали місце для проведення різних заходів. Але, як зауважив староста, потрібно зібрати мешканців Мочалок і, насамперед, порадитись з ними.

Одним із найбільш обговорюваних стало питання автобусного сполучення.

Озвучуючи проблеми, які є в селах, Георгій Мельничук зазначив, що необхідно відновити свердловини у Маковичах та Мочалках. Особливо це потрібно для пожежної.

Присутні на зборах люди озвучували проблеми і позитиви, серед них і те, що вперше за багато років у центрі Макович надворі у час новорічно-різдвяних свят засяяла ялинка (правда, знайшлись "доброзичливці", які знищили вогники). На це староста відповів з усмішкою: "Вогники полагодимо, і на другий рік ялинка знову сяятиме". А згодом додав, що планів ще багато, якщо, звісно, громада не буде проти, аби він був старостою. Голосуванням громада визнала роботу Георгія Мельничука задовільною і дала квоту довіри для подальшої роботи.

Прессекретар Турійської селищної ради.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора