Турійська селищна рада територіальна громада

Волинська область

На четвертій позачерговій сесії депутати знаходили консенсус, незважаючи на гарячі дискусії

Дата: 05.02.2021 08:57
Кількість переглядів: 1223

Другого лютого відбулося засідання четвертої позачергової сесії восьмого скликання Турійської селищної ради. Участь у ньому взяли 20 депутатів. Обранцям громади запропонували розглянути сім питань.

Після одноголосного затвердження порядку денного депутат Сергій Хомич вніс пропозицію проводити поіменне голосування по всіх питаннях, винесених на сесію. Депутати підтримали свого колегу. У склад лічильної комісії увійшли Юрій Пушкарський та Сергій Хомич. Протокол засідання вела секретар Тамара Сичик.

Наступним пунктом порядку денного було питання, що стосувалося внесення змін до бюджету Турійської селищної ради територіальної громади. Як озвучили попередньо на профільній комісії селищний голова Олексій Безсмертний та начальник відділу фінансів Наталія Кузьмич, зміни пов’язані з трьома причинами. Перша – Оваднівська територіальна громада спрямувала 186 тисяч гривень Турійському територіальному центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) за обслуговування своїх мешканців. Другою причиною вносити зміни стало те, що при прийнятті бюджету громади на 2021 рік не були закладені кошти на оплату енергоресурсів частини приміщення, де знаходилася установа соціального захисту населення. Тож виникла потреба тимчасово перенаправити кошти із однієї статті видатків на іншу до часу, коли вони будуть компенсовані із державного бюджету. Третім пунктом було те, що з державного бюджету виділено 1 мільйон гривень на ремонт вулиці Луцької у Турійську. Щоб частково забезпечити співфінансування, було запропоновано направити з місцевого бюджету сто тисяч гривень. Після обговорення депутати одноголосно дали добро на зміни в бюджеті.

А от каменем спотикання стало питання про затвердження старости сіл Туличів, Радовичі, Літин, Вербичне, Молодіївка, Серебряниця. На час проведення сесії два кандидати подали заяви на цю посаду – Володимир Данилюк і Тетяна Костюк. Можливість висловитися надали і претендентам на посаду старости, й представникам ініціативної групи сіл колишньої Туличівської сільської ради та депутатам. Полеміка була гострою і не завжди етичною. Зважаючи на низку звинувачень на свою адресу, Олексій Безсмертний запропонував депутатам внести у порядок денний питання про складання повноважень Турійського селищного голови. Пропозицію внести у порядок денний дане питання депутати підтримали, а от на звільнення добро не дали (19 – проти, 1 – утримався). Зрештою, не затвердивши кандидатуру Володимира Данилюка на посаду старости (за – 12 голосів, 1 – проти, 8 – утрималось), обранці громади прийняли рішення до 25 лютого (дати засідання чергової сесії селищної ради) на території майбутнього Туличівського старостинського округу провести сходи селян, які буде організовувати Турійська селищна рада. Після обговорення із мешканцями обрати кандидатуру, яку винесуть на затвердження чергової сесії Турійської селищної ради. Таке рішення обранці громади підтримали одноголосно.

Без заперечень та одноголосно депутати проголосували за передачу з балансу Турійської селищної ради на баланс відділу освіти, молоді та спорту закладів середньої освіти та позашкільної освіти й водночас затвердили склад комісії з приймання-передачі майна. Одностайні депутати були при прийняті рішення щодо перейменування та затвердження установчих документів закладів середньої освіти. Як повідомила доповідачка – начальник відділу освіти, молоді та спорту Турійської селищної ради Людмила Дячук, усі загальноосвітні школи І–ІІІ ступенів надалі носитимуть назву ліцеї, загальноосвітні школи І–ІІ ступенів – гімназії, а ЗОШ І ступеня – початкова школа. На території громади буде два опорних заклади – Турійський та Купичівський ліцеї.

Обранці громади майже одноголосно (один утримався) прийняли рішення затвердити проєкт землеустрою та надати у постійне користування земельну ділянку релігійній громаді в селі Перевали.

Заключне, сьоме, питання порядку денного „Про маршрутні перевезення на території громади” носило інформативний характер. Олексій Безсмертний повідомив про проблемні маршрути до сіл, розташованих на території громади, і прийняті рішення.

Ознайомитися детально з прийнятими на сесії рішеннями по кожному питанню порядку денного та протоколом поіменного голосування можна у розділі „Архів документів”.

Фото без опису

Фото без опису

 

Фото без описуФото без опису

Прессекретар Турійської селищної ради.

Фото Ірини ПРУС.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора