Турійська селищна рада територіальна громада

Волинська область

На порядку денному чергової сесії – питання життєдіяльності громади

Дата: 01.04.2024 11:18
Кількість переглядів: 69

27 березня під головуванням селищного голови Олексія Безсмертного  відбулася п’ятдесят друга сесія Турійської селищною ради восьмого скликання.

Фото без опису

  Із 26 депутатів загального складу ради були присутні 18, крім них, на сесію запросили сільських старост та керівників структурних підрозділів селищної ради.

  Традиційно до розгляду основних  питань порядку денного присутні в залі приступили після виконання Державного Гімну та вшанування хвилиною мовчання пам’яті загиблих захисників України.

 Всі питання, а їх у переліку було 145, попередньо обговорювалися на засіданнях постійних комісій.

Фото без опису Тож обранці Турійської громади затвердили низку звітів керівників про роботу у минулому році, зокрема: директора Турійського міського будинку культури Олексія Скубія,  директора Турійської публічної бібліотеки Ірини Поліщук, в.о. начальника Турійського житлово-комунального господарства  Юрія Антонюка, керівника  комунального підприємства „Клюськ-Агро”, а також депутатам були представлені звіти про виконання попередньо прийнятих програм.

 Досить детальні звіти представили депутатам директорка Центру професійного розвитку педагогічних працівників Турійської селищної ради Алла Євтушок, директорка комунального підприємства „Турійська центральна районна аптека № 10” Тетяна Андрійчук та директор КП „Турійська лікарня планового лікування” Сергій Кашуба. 

 Заслухавши інформацію новопризначеного директора КЗ „Історико-культурний комплекс „Вовчак-Волинська Січ” Андрія Полячука, депутати затвердили зміни в структурі та чисельності працівників комунального закладу ,,Історико-культурний комплекс ,,Вовчак-Волинська Січ” та внесли зміни в рішення селищної ради стосовно „Програми підтримки розвитку та діяльності комунального закладу „Історико-культурний комплекс „Вовчак-Волинська Січ” на 2021-2025 роки”. Серед іншого йшлося про те, що Вовчак, який активно сприяє патріотичному вихованню молоді, беруться підтримувати фінансово сусідні з нашою  громади.  Зокрема,  вже передбачила кошти субвенції Нововолинська міська рада.

 Начальник відділу земельних відносин, екології  та агропромислового комплексу Ірина Бащук  розповіла присутнім у залі  про затвердження Порядку надання та використання коштів бюджету Турійської селищної ради територіальної громади на виконання окремим категоріям громадян у Турійській громаді на 2024-2026 роки «Власний дім».

  На сесії також були внесені зміни до кількох попередньо прийнятих програм та рішень ради. Було враховано запити військових, щодо виділення коштів шляхом внесення змін до Програми патріотичного виховання молоді, підготовки та проведення приписки і призову юнаків на строкову військову службу, матеріально-технічного забезпечення військових формувань, здійснення заходів щодо територіальної оборони та підготовки громадян до національного спротиву, мобілізаційної підготовки та мобілізації на території Турійської селищної ради на 2021–2025 роки в  сумі 560 000 грн. Також, заслухавши інформацію Наталії Кузьміч – начальника відділу фінансів Турійської селищної ради, депутати внесли зміни до рішення селищної ради від 08.12.2023 р.  «Про бюджет територіальної громади на 2024 рік» зокрема для потреб військових та ДФТГ виділено 510 000 грн.

 У ході сесійного засідання депутати розглянули питання та прийняли відповідні рішення щодо затвердження містобудівної документації по кількох  населених пунктах громади.  Також розглядалися  земельні питання. Їх у загальному переліку було аж 100. Стосувалися вони виготовлення та затвердження технічної документації по землеустрою, підготовки лотів (земельних ділянок) для продажу права оренди на земельних торгах, проведення інвентаризації земельних ділянок сільськогосподарського призначення  комунальної власності,  надання та припинення права користування  земельними ділянками та іншого. Інформувала по цих питаннях начальник відділу земельних відносин, екології та агропромислового комплексу Ірина Башук. Торкнулася вона й питання, що не було винесене на розгляд у порядку денному. Стосувалося воно штатної структури відділу, зокрема скорочення трьох працівників, що, за словами доповідачки, є недоцільним. Порадившись, депутати погодились із пропозицією селищного голови винести згадуване питання на розгляд позачергової сесії.

   На сесії розглянули заяву керівництва СВК „Дружба”, що стосувалася майбутнього, історичної споруди – костелу у селі Купичів. Ініціатори хочуть створити там музей на вшанування наших земляків-захисників.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора