Турійська селищна рада територіальна громада

Волинська область

Турійщина віддала шану захисникові Андрію Новосаду

Дата: 31.03.2024 17:00
Кількість переглядів: 52

Фото без опису

На щиті повертається додому воїн Збройних сил України, мешканець села Туропин Андрій Васильович Новосад.

Він став на захист рідної землі за покликом власного сумління 11 серпня 2023 року. Із 6 січня по 28 березня нинішнього року Андрій вважався зниклим безвісти.

Загинув у Пологівському районі Запоріжської області під час виконання бойового завдання по захисту територіальної цілісності та суверенітету України від збройної агресії російської федерації в наслідок штурмових дій з боку противника. Йому назавжди 45…

Траурний кортеж із тілом загиблого Героя в Турійську громаду прибув 31 березня. Люди виходили на вулиці, щоб утворити живий ланцюг за маршрутом до місця проживання сім'ї Героя.

Церемонія прощання із Андрієм Новосадом проходила біля його домівки 31 березня. З усіма військовими почестями Героя поховали на кладовищі в рідному селі.

На останнє прощання з полеглим захисником прийшли односельці, друзі, знайомі, однокласники, представники влади, бойові побратими. У древньому туропинському храмі Воздвиження Чесного Хреста піднеслася до небес спільна молитва за вічний спочинок душі загиблого воїна у Царстві Небесному. Заупокійний молебень відслужили священники Турійського деканату ПЦУ.

Односельчани й побратими тільки хороше згадували про Андрія. Він був люблячим сином та батьком. Разом із дружиною Антоніною Миколаївною виховував шістьох діток.

 «Завжди дбав про свою родину, робив все можливе, щоб діти росли здоровими та щасливими. Мав багато друзів, був надзвичайно позитивним і доброзичливим, завжди готовий підтримати інших. Мужній та сміливий, небайдужий до долі своєї країни…», - розповіли про Андрія вчителі Туропинської гімназії.

Назавжди у нашій пам’яті та із вдячністю залишиться ім’я Героя-воїна Андрія Новосада, який віддав своє життя за незалежність і територіальну цілісність рідної землі.

У цей надзвичайно важкий час ми низько схиляємо голови у скорботі та висловлюємо щире співчуття мамі Надії Євстафіївні, дружині, сестрі, дітям, рідним та близьким Героя.

Важко знайти слова втіхи, неможливо заспокоїти біль та гіркоту втрати. Кожен загиблий воїн – це болючий шрам на душі кожного з нас.

Вічна і світла пам'ять Герою!

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора