Турійська селищна рада територіальна громада

Волинська область

Турійська громада продовжує надавати допомогу військовослужбовцям

Дата: 21.03.2024 12:52
Кількість переглядів: 307

Фото без описуНа кінець березня готується чергова поїздка від Турійської громади до наших земляків, які боронять Україну від російського агресора. На цей раз маршрут пролягатиме по населених пунктах Запорізького напрямку. Тож нині збираються необхідні речі за запитами військових, а також передаватимуться адресні посилки нашим землякам. Та найактуальнішим залишається питання дронів.

Фото без описуЯк повідомлялося раніше, наприкінці лютого відбулася поїздка від громади до наших земляків на Лиманський та Куп’янський напрямки. Тоді, завдячуючи аграріям, підприємцям Турійщини, працівникам селищної ради, було придбано 11 дронів, планшет та візок для евакуації поранених. «Швейний цех» передав фліски, шапки, гольфи, подушечки та інші речі. Працівники музичної школи придбали для військових необхідний одяг. Релігійна громада села Липа та церковні громади інших сіл, а також колективи шкіл, садочків, територіального центру, селищної ради та небайдужі мешканці багатьох старостинських округів сформували гуманітарний вантаж, який завезли нашим воїнам на Донеччину та Харківщину.

Фото без описуПродовжується робота і над виготовленням маскувальних сіток. У лютому нашим воїнам-землякам було передано 19 маскувальних сіток на Запорізький, Донецький та Харківський напрямки. А загалом виготовлено 71 маскувальну сітку.

Відповідно до запитів військових частин, на сесіях селищної ради приймаються рішення про виділення субвенцій. Зокрема, на початку лютого депутати прийняли рішення про спрямування 250 тисяч гривень двом військовим частинам. На розгляд сесії, яка відбудеться наприкінці березня, виноситься питання про надання субвенції ще трьом військовим частинам.

Упродовж лютого–березня працівники селищної ради і територіального центру за кошти, які щомісяця здають на потреби ЗСУ із заробітних плат, надали адресну допомогу військовим на понад 83 тисячі гривень. Зокрема: було придбано дрон (16 тис. грн.), передано 11 тисяч гривень на придбання автомобіля, 20300 – тепловізора, 10100 – РЕБ, 12500 гривень надано волонтерському швейному цехові на закупівлю тканини, 7626 – на придбання аналізатора частот для виявлення дронів. Також спрямовувалися кошти на інші необхідні речі військовим.

Надійним тилом для наших воїнів залишаються працівники культури та освіти. Днями був організований благодійний творчий захід, присвячений 210 річниці народження Шевченка, під час якого зібрали 11 тисяч гривень. Ці кошти передали на виготовлення дрона. Активно продовжує волонтерити ОЗ «Турійський ліцей», який виготовив понад дві сотні окопних свічок та продовжує плести маскувальні сітки. Долучилася і Туропинська гімназія, зокрема, колектив зібрав 6 тисяч гривень на закупівлю парафіну для окопних свічок військовослужбовцям з Туропина.

Турійська селищна рада продовжує надавати грошову допомогу по 5000 тисяч гривень сім’ям поранених військовослужбовців. У лютому і березні надійшло два звернення. Також дев’ятьом сім’ям мобілізованих військовослужбовців у Збройні сили України надано грошову допомогу на придбання твердого палива на загальну суму 18000 гривень.

Є багато гарних прикладів, коли мешканці Турійської громади самоорганізовуються і суттєво допомагають військовим. Щиро дякуємо кожному, хто не залишається осторонь, а стає надійним тилом для наших захисників.

Гуртуємося, віримо і працюємо задля перемоги!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора