Турійська селищна рада територіальна громада

Волинська область

Громади Волині отримали в розпорядження понад 120 мільйонів гривень майнових податків  

Дата: 21.03.2024 08:52
Кількість переглядів: 51

Фото без описуТериторіальні громади Волині у січні-лютому 2024 року залучили 123,3 мільйона гривень майнових податків. Це на 19 відсотків більше проти аналогічного періоду торік.   

Зокрема, громади отримали в розпорядження понад 36 мільйонів гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, 86,5 мільйона гривень плати за землю та майже 0,8 мільйона гривень транспортного податку.   

«Разом із ПДФО саме майнові податки, як стабільне джерело бюджетних надходжень на територіях, де не ведуться активні бойові дії, дозволяють органам місцевої влади планувати та фінансувати видатки на належне утримання закладів охорони здоров’я та освіти, діяльність комунальної сфери та долучатися до розвязання інших актуальних питань, зокрема оборонного характеру. Тож рекомендуємо власникам нерухомості та землі дбати про своєчасні розрахунки з бюджетом, а тим, хто боргує – негайно погасити податкові борги перед місцевими бюджетами», – коментує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

У податковій службі нагадують, що сплачені майнові податки зараховуються винятково до бюджету громади, на території якої знаходиться об’єкт оподаткування.

Лише за умови сумлінного виконання обов’язків усіма платниками податків громади матимуть кошти для підтримання у належному стані об’єктів критичної інфраструктури, фінансування соціальної сфери та потреб оборони.

Насамперед, громадянам, які володіють нерухомістю та земельними ділянками, варто провести звірку щодо належним їм об’єктів і нарахованих податкових платежів через Електронний кабінет і мобільний застосунок «Моя податкова». Якщо у вас наявний податковий борг, то варто якнайшвидше подбати про його погашення, - рекомендують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

Завантажуйте застосунок «Моя податкова» в AppStore або GooglePlay, ідентифікуйтеся онлайн за допомогою файлового або хмарного КЕП будь-якого надавача та використовуйте більше сервісів.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора