Турійська селищна рада територіальна громада

Волинська область

Турійська громада уклала соціальне партнерство із німецьким містом Бад-Ненндорф

Дата: 16.03.2024 12:20
Кількість переглядів: 61

Фото без описуДнями Турійська громада уклала соціальне партнерство із німецьким містом Бад-Ненндорф. Це один із позитивних результатів триденного робочого візиту представників Турійщини на чолі з Турійським селищним головою Олексієм Безсмертним та його заступницею Жанною Яковініч до міста Бад-Ненндорф, який відбувся на запрошення німецьких друзів.

Фото без описуУ рамках візиту делегація Турійської громади взяла участь у засіданні ради міста Бад-Ненндорф, на якій одним з важливих питань було налагодження німецько-української співпраці. Під час засідання Олексій Безсмертний презентував німецьким колегам нашу громаду, описав її сильні сторони, озвучив потреби і проблеми, зокрема й ті, що виникли через агресію росії. Наші німецькі друзі висловили підтримку турійчанам, яка є важливою у цей складний для нашої країни час.

Фото без описуБад-Ненндорф стало першим містом у Шаумбурзі, яке уклало солідарне партнерство з українською громадою.

«Ми розглядаємо цей візит, як важливий крок до міжнародного зв’язку, який не тільки розширює наші культурні горизонти, але також може привести до сталого співробітництва й таким чином створює основу для можливого партнерства міста в майбутньому», – підсумував бургомістр Бад-Ненндорфа Майк Шмідт під час спільної зустрічі двох мерів із журналістами.

Під час візиту представники Турійської громади також ознайомилися із діяльністю шкіл Німеччини. А одним з предметних питань обговорення – стала закупівля шкільного автобуса для нашої громади.

Зустрічі офлайн із німецькими партнерами дали можливість не лише краще ознайомитися із цією громадою у культурному, економічному та соціальному плані, а й обговорити багато важливих моментів, напрацювати дорожню карту подальшої співпраці. Зокрема, обговорювалися кроки до заснування Асоціації під керівництвом нашого німецького друга – члена ради Юліана Кельтерборна.

Налагодження міжнародної співпраці із громадою міста Бад-Ненндорф розпочалося минулого року. Першим кроком стала зустріч-знайомство в режимі онлайн, під час якої були напрацьовані вектори подальшої співпраці. Також представники Німеччини із дружнім візитом побували на Турійщині. А в жовтні 2023 року на благодійній основі для потреб Турійської громади Бад-Ненндорф передав мікроавтобус марки Мерседес-Бенц, який використовується для потреб наших мешканців у соціальних цілях.

Довідково про місто:

Бад-Ненндорф (нім. Bad Nenndorf) – місто в Німеччині, розташоване в землі Нижня Саксонія. Входить до складу району Шаумбург. Адміністративний центр об'єднання громад – Ненндорф. Площа – 23 км кв. Населення становить 11 189 осіб.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора