Турійська селищна рада територіальна громада

Волинська область

Командування 14-ї бригади посмертно нагородило пам’ятними відзнаками загиблих побратимів з Турійської громади

Дата: 13.03.2024 08:46
Кількість переглядів: 874

Фото без опису12 березня у Ковелі рідним загиблих бійців 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого вручили відзнаки «Князівські хрести Героя «Навіки в строю», серед них і дев’ятьом сім’ям з Турійської громади. У такий спосіб командування віддає шану пам’яті своїм полеглим побратимам.

Від початку свого створення – у грудні 2014 року – 14 ОМБр виконувала найскладніші бойові завдання у зоні проведення АТО. Київщина, Житомирщина, Миколаївщина, Донеччина, Харківщина – так пролягає бойовий шлях військової частини за час повномасштабного вторгнення.

Як зауважили під час нагородження, ця відзнака – свідчення про те, що побратими, які полягли в боях, зробили надважливу справу – захистили кожного з нас ціною власного життя. Вони навічно залишаються в строю, вони разом з нами, живими, до кінця будуть боронити Україну, будуть невидимим захистом для усіх нас.

Читайте: Родини загиблих воїнів Князівської бригади отримали пам’ятні відзнаки

У церемонії нагородження взяли участь рідні та близькі полеглих Героїв Ковельського району, військові, начальник Ковельської районної військової адміністрації, представники органів місцевого самоврядування, духовенство.

Нагороди рідним загиблих військових вручив заступник командира 14 бригади з морально-психологічного забезпечення, підполковник Василь Лапчук, який зазначив: «Ще днями зі своїми бойовими побратимами виконував бойові завдання на фронті. Сьогодні маю честь вручити пам’ятні відзнаки Героїв, Новітніх Героїв, які для нас, для нашої рідної Батьківщини зробили все, що змогли. Вічна шана і світла пам'ять усім, хто віддав життя, захищаючи Україну!».

Князівським хрестом Героя "Навіки в строю" посмертно нагороджено захисників України з Турійської громади:

солдата Вадима Гунька,

солдата Володимира Сохацького,

рядового Богдана Марчука,

старшого солдата Юрія Павліка,

солдата Максима Вороб’я,

сержанта Олену Созонюк,

старшого солдата Олександра Бондарука

сержанта Олександра Догойду,

рядового Ігоря Кузьмюка.

Слава Україні та її Героям!

Підготовлено за інформацією Ковельської районної державної адміністрації.

Фото Ковельської РДА.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора