Турійська селищна рада територіальна громада

Волинська область

Відбулося чергове засідання виконавчого комітету Турійської селищної ради

Дата: 08.03.2024 17:26
Кількість переглядів: 186

8 березня під головуванням Турійського селищного голови відбулося чергове засідання виконавчого комітету, під час якого опрацьовано низку важливих питань.

Традиційно перед початком засідання на знак шани усі присутні хвилиною мовчання віддали данину пам’яті загиблим українцям у російсько-українській війні.

 

Що стосується порядку денного, то значна частина питань стосувалися звітів керівників установ та організацій за 2023 рік. Зокрема, члени виконкому заслухали звіти: директора Центру професійного розвитку педагогічних працівників Турійської селищної ради Алли Євтушок; директора КП «Турійська ЦРА № 10» Тетяни Андрійчук; директора Турійської публічної бібліотеки Ірини Поліщук; т.в.о. директора Турійського житлово-комунального підприємства Юрія Антонюка; директора КП «Турійська лікарня планового лікування» Сергія Кашуби; директора Турійського міського будинку культури Олексія Скубія; директора КП «Клюськ-Агро». Звіти керівників будуть розміщені на офіційному сайті Турійської селищної ради.

Фото без описуФото без описуТакож на черговому засіданні виконкому було затверджено звіти про виконання фінансових планів за минулий рік Турійського ЖКП, КП «Турійська лікарня планового лікування», КНП «Турійський центр первинної медико-санітарної допомоги».   

Членам виконкому була надана детальна інформація про стан військово-облікової роботи на території громади за минулий рік.

Одноголосно було схвалено проєкти змін до Програми патріотичного виховання молоді, підготовки та проведення приписки і призову юнаків на строкову військову службу, матеріально-технічного забезпечення військових формувань, здійснення заходів щодо територіальної оборони та  підготовки громадян до національного спротиву, мобілізаційної підготовки та мобілізації на території Турійської селищної ради на 2021–2025 роки та до комплексної Програми протидії екстремістським та терористичним проявам на території Турійської селищної громади на 2021–2024 роки.

Ще одним з питань порядку денного було про розгляд заяв та затвердження обсягу витрат щодо компенсації власникам житлових приміщень за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб на території Турійської громади. По цьому питанню інформувала начальник відділу гуманітарної політики Лідія Лучко.

На вшанування пам’яті загиблих Героїв у російсько-українській війні у селах громади встановлюються меморіальні дошки. На нинішньому засіданні було затверджено встановлення меморіальних дошок на закладі освіти в селі Купичів.

Декілька питань порядку денного стосувалися діяльності Служби у справах дітей. 

Згідно з поданими заявами, на основі акту обстеження зелених насаджень, що підлягають видаленню, члени виконкому дали дозвіл на зрізання дерев на території громади.

Секретар селищної ради Тамара Сичик озвучила список заяв від мешканців громади, які звернулися з проханням надати матеріальну допомогу.

Також члени виконавчого комітету розглянули скарги мешканців громади щодо порушення правил добросусідства.

Одноголосно затвердили інформаційні і технологічні картки адміністративних послуг, що надає ЦНАП.

У порядок денний також були включені питання: «Про погодження місця розташування тимчасової споруди»; «Про внесення змін в рішення виконкому Турійської селищної ради від 09.03.2023 № 59 «Про створення постійно діючої комісії щодо профілактики та встановлення факту отруєння бджіл засобами захисту рослин»; «Про розгляд заяви жительки села Задиби».

По кожному питанню порядку денного були схвалені відповідні рішення.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора