Турійська селищна рада територіальна громада

Волинська область

Виділення коштів військовим, бюджет, звіти керівників та інші важливі питання розглянули на черговій сесії

Дата: 12.02.2024 09:25
Кількість переглядів: 264

Під головуванням селищного голови відбулася 51 чергова сесія Турійської селищної ради. У порядок денний було включено 107 питань, які попередньо вивчалися на відповідних профільних комісіях.

Перед початком засідання на знак шани усі присутні хвилиною мовчання віддали данину пам’яті загиблим у російсько-українській війні. Традиційно перед відкриттям сесії прозвучав Державний Гімн України.

Фото без описуФото без опису

Першим блоком питань стали звіти керівників комунальних установ та організацій за роботу у 2023 році. Зокрема звітувалися: в.о. директора «Історико-культурного комплексу «Вовчак – Волинська Січ» Світлана Томпальська; директор КНП «Турійський центр ПМСД» Жанна Бучко; директор КП «Турійська друкарня» Ярослав Король; завідувач КУ «Об’єднаний трудовий архів» Світлана Саскевич; директор КП «Турійський селищний ринок» Раїса Бойчун; директор Турійської музичної школи Ольга Приступа; директор Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Віктор Мазурак. Всі звіти будуть розміщені на офіційному сайті Турійської селищної ради.

Ще один блок питань стосувався затвердження програм та внесення змін до раніше прийнятих програм. Отож депутати одноголосно затвердили: Програму організації та проведення громадських робіт на території Турійської територіальної громади на 2024–2026 роки; Програму для постраждалих осіб від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі на 2024–2025 роки; Програму сприяння матеріально-технічного забезпечення для прикордонних підрозділів у 2024 році.

Про Програму забезпечення особистої безпеки громадян, підтримання публічного порядку та публічної безпеки, в тому числі безпеки дорожнього руху, а також протидії злочинності на території Турійської селищної громади детально інформував начальник сектору поліцейської діяльності № 1 (селище Турійськ) Ковельського районного управління поліції Роман Кость.

Одноголосно депутати проголосували за внесення змін до: Комплексної програми надання позик окремим категоріям громадян у Турійській громаді на 20242026 роки «Власний дім»; Програми розвитку цивільного захисту, забезпечення пожежної безпеки та запобігання і реагування на надзвичайні ситуації в Турійській селищній територіальній громаді на 20222024 роки.

Без зауважень та заперечень обранці громади дали добро на внесення змін у низку раніше прийнятих рішень та затвердили розпорядження селищного голови, видані у міжсесійний період.

 Зважаючи на актуальність теми, жваве обговорення викликало питання «Про внесення змін в рішення сесії селищної ради від 08.12.2023 № 49/3 «Про внесення змін до Програми патріотичного виховання молоді, підготовки та проведення приписки і призову юнаків на строкову військову службу, матеріально-технічного забезпечення військових формувань, здійснення заходів щодо територіальної оборони та  підготовки громадян до національного спротиву, мобілізаційної підготовки та мобілізації на території Турійської селищної ради на 2021–2025 роки, затвердженої рішенням сесії від 25.02.2021 № 5/13». У керівництва громади та депутатського корпусу є спільна позиція в необхідності знаходити всі можливі шляхи надавати допомогу Збройним силам України, незважаючи на виклики, які сьогодні постають через нестачу коштів у бюджеті. Активізовується співпраця з підприємцями та аграріями краю, аби допомагати закривати потреби наших військовослужбовців. Озвучувалося, що готується чергова поїздка до наших захисників на Донеччину. А щодо виділення коштів з місцевого бюджету, то за запитами військових частин на цій сесії було вирішено надати 250 тисяч гривень субвенції.

Про виконання бюджету Турійської селищної територіальної громади за 2023 рік доповідала начальник фінансового відділу Турійської селищної ради Наталія Кузьміч.

Під час сесії були затверджені тарифи на платні соціальні послуги на 2024 рік, які надає терцентр.

Три питання порядку денного стосувалися оплати за харчування дітей та встановлення батьківської плати у закладах освіти громади. Незважаючи на недостачу коштів у бюджеті на нинішній рік, все ж було вирішено зберегти пільги для всіх категорій дітей, які були затверджені в минулому році.

При розгляді питання про безоплатну передачу мотопомпи та комплектуючих з балансу Турійської селищної ради на баланс Турійського ЖКП зауважувалось, що минулого року за кошти місцевого бюджету придбано мотопомпу та комплектуючі до неї на суму 96 530 гривень. Зважаючи на паводки, які створюють надзвичайні ситуації на території громади уже декілька років поспіль, було вирішено передати її житлово-комунальному підприємству, яке здійснюватиме в разі необхідності відкачування води із підтоплених територій.

Депутати прийняли рішення про намір вивести з мережі клубні заклади у селах Осьмиговичі, Задиби, Вербичне, Туричани, Мочалки. Але при цьому зауважувалось, що приміщення варто зберегти, де вони ще в належному стані, щоб при потребі громада могла ними користуватися для громадських потреб.

Одноголосно народні обранці проголосували за безоплатну передачу музичного обладнання з балансу клубу в селі Обенижі на баланс місцевої гімназії, а також дали дозвіл на списання котлів з балансу відділу освіти, молоді та спорту Турійської селищної ради.

Детально депутати розглянули питання щодо змін у структурі виконавчих органів ради, загальної чисельності апарату Турійської селищної ради та її виконавчих органів, а також в структурі працівників Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг). Розгляд цих питань зумовлений необхідністю скорочення штату працівників задля економії коштів.

У порядок денний були включені чотири питання, підготовлені відділом містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та комунальної власності, та 72 питання, що стосувалися земельної сфери.

По кожному питанню порядку денного депутати прийняли відповідні рішення, які будуть розміщені на офіційному сайті Турійської селищної ради.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора