Турійська селищна рада територіальна громада

Волинська область

До уваги аграріїв: відновлюються бюджетні дотації на землю, за утримання великої рогатої худоби, кіз та овець

Дата: 12.02.2024 14:58
Кількість переглядів: 206

Фото без описуДепартамент агропромислового розвитку обласної державної адміністрації повідомляє, що, за інформацією Міністерства аграрної політики та продовольства України, у поточному році будуть відновлені бюджетні дотації на землю, за утримання великої рогатої худоби, кіз та овець.

Для аграріїв, які утримують від 3 до 100 корів, передбачаються виплати у розмірі 7 тисяч гривень на одну голову; за вирощування до 500 голів кіз та овець – 2 тисячі гривень на одну особину.

Крім того, аграрії, які обробляють до 120 га земель сільськогосподарського призначення, зможуть отримати за один гектар 4 тисячі гривень безповоротної допомоги.

Однією з умов отримання бюджетних коштів – реєстрація отримувача дотації у Державному аграрному реєстрі (далі – ДАР). Зареєструватись у ДАРі можна за посиланням (умовою реєстрації у ДАРі є наявність кваліфікованого електронного підпису, електронної пошти, мобільного телефону).

У 2022 році понад 3100 агровиробників області отримали фінансову підтримку відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 16 серпня 2022 року № 918. Для отримання коштів у поточному році агровиробникам, які вже отримували фінансову підтримку, необхідно актуалізувати дані в особистому кабінеті ДАРу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора