Турійська селищна рада територіальна громада

Волинська область

СУБ’ЄКТИ ГОСПОДАРЮВАННЯ, РОБОТА ЯКИХ ПОВ’ЯЗАНА З ПЕСТИЦИДАМИ, ПОВИННІ ОТРИМАТИ ПОСВІДЧЕННЯ ПРО ПРАВО РОБОТИ З ПЕСТИЦИДАМИ

Дата: 12.02.2024 10:20
Кількість переглядів: 153

  Фото без опису     Щороку для захисту сільськогосподарських культур від шкідників, хвороб та бур'янів використовується значна кількість засобів захисту рослин, до роботи з якими залучаються працівники без відповідних навичок та відповідного допуску до роботи з пестицидами. Такі дії можуть привести до негативних наслідків.

        Управління фітосанітарної безпеки ГУ Держпродспоживслужби у Волинській області нагадує, що згідно з ст. 11 Закону України «Про пестициди та агрохімікати», ст.18 Закону України «Про захист рослин»  необхідно допускати до робіт, пов’язаних із транспортуванням, зберіганням, застосуванням засобів захисту рослин, їх торгівлею, лише осіб, які пройшли спеціальну підготовку та мають на те відповідне посвідчення і допуск, що видає центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері захисту рослин.

         Посвідчення про право роботи з пестицидами видається управлінням фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області, на безоплатній основі  за умови досягнення особами 18 років, після проходження навчання з питань безпечного поводження з пестицидами та отримання свідоцтва про проходження такого навчання.

         Строк дії посвідчення про право роботи з пестицидами та свідоцтва про проходження навчання з питань безпечного поводження з пестицидами становить два роки.

Порядок одержання посвідчення про право роботи з пестицидами визначається Постановою Кабінету Міністрів України від 09.05.2023 № 458.

         Допуски (посвідчення) на право роботи, пов’язаної з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами і агрохімікатами, видані до набрання чинності цією постановою, є чинними протягом терміну, на який вони видані. 

         З переліком питань для тестування можна ознайомитись на сайті Головного управління за посиланням: 

 http://voldpss.gov.ua/department/poriadok-oderzhannia-dopusku-posvidchennia-na-pravo-r/

За детальною інформацією звертайтесь в управління  фітосанітарної  безпеки за адресою: селище Турійськ, вул. Дубівська, 3  (в приміщенні ветлікарні).

Державний фітосанітарний інспектор Галина Беляновська

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора