Турійська селищна рада територіальна громада

Волинська область

Із засідання виконавчого комітету Турійської селищної ради

Дата: 09.02.2024 18:00
Кількість переглядів: 164

Фото без опису8 лютого під головуванням Турійського селищного голови відбулося чергове засідання виконавчого комітету, під час якого опрацьовано низку важливих питань.

Традиційно перед початком засідання усі присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих українців у російсько-українській війні.

Одним з перших питань, яке розглянули члени виконавчого комітету, було про розгляд заяв та затвердження обсягу витрат щодо компенсації власникам житлових приміщень за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб на території Турійської громади. По цьому питанню інформувала начальник відділу гуманітарної політики Лідія Лучко.

Також вона детально розповіла про всі аспекти затвердження висновку щодо можливості призначення опікуна.

На вшанування пам’яті загиблих Героїв у російсько-українській війні у селах громади встановлюються меморіальні дошки. На нинішньому засіданні було затверджено встановлення меморіальної дошки Артуру Новосаду на фасаді Дулібівської гімназії.

Фото без описуНа засіданні члени виконкому заслухали звіти керівників за 2023 рік. Зокрема: директора КНП «Турійський центр ПМСД» Жанни Бучко; директора Турійської друкарні Ярослава Короля; завідувача КУ «Об’єднаний трудовий архів» Світлани Саскевич; директора КП «Турійський селищний ринок» Раїси Бойчун; директора Турійської музичної школи Ольги Приступи; директора Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Віктора Мазурака. Детально ознайомитися із кожним звітом можна буде на офіційному сайті Турійської селищної ради, після розміщення повідомлення із посиланням подамо на офіційній сторінці селищної ради у соцмережі Фейсбук.

Одноголосно члени виконавчого комітету погодили збільшення плати за навчання учнів у Турійській музичній школі.

Під час чергового засідання також було схвалено проєкти програм: Програми для постраждалих осіб від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі на 20242025 роки; Програми організації та проведення громадських робіт на території Турійської територіальної громади на 20242026 роки; Програми сприяння матеріально-технічного забезпечення для прикордонних підрозділів у 2024 році.

Окрім того, було затверджено проєкти змін до декількох програм, прийнятих раніше: до Комплексної програми забезпечення покращення доступу до правосуддя мешканців Турійської селищної ради територіальної громади Ковельського району Волинської області на 20232025 роки; до Комплексної програми надання позик окремим категоріям громадян у Турійській громаді на 20242026 роки «Власний дім»; до Програми патріотичного виховання молоді, підготовки та проведення приписки і призову юнаків на строкову військову службу, матеріально-технічного забезпечення військових формувань, здійснення заходів щодо територіальної оборони та  підготовки громадян до національного спротиву, мобілізаційної підготовки та мобілізації на території Турійської селищної ради на 20212025 роки.

Під час розгляду проєкту змін до Програми розвитку цивільного захисту, забезпечення пожежної безпеки та запобігання і реагування на надзвичайні ситуації в Турійській селищній територіальній громаді на 2022–2024 роки було зауважено, що минулого року за кошти місцевого бюджету придбано мотопомпу та комплектуючі до неї на суму 96 530 гривень. Зважаючи на паводки, які створюють надзвичайні ситуації на території громади уже декілька років поспіль, було вирішено передати її житлово-комунальному підприємству, яке здійснюватиме в разі необхідності відкачування води із підтоплених територій.

 Про виконання бюджету Турійської селищної територіальної громади за 2023 рік доповідала начальник фінансового відділу Турійської селищної ради Наталія Кузьміч. Також членів виконкому було поінформовано про план заходів щодо організації виконання бюджету Турійської селищної територіальної громади і ефективного використання бюджетних коштів у 2024 році.

Декілька питань порядку денного стосувалися діяльності Служби у справах дітей. 

Згідно з поданими заявами, на основі акту обстеження зелених насаджень, що підлягають видаленню, члени виконкому дали дозвіл на зрізання дерев на території громади.

Секретар селищної ради Тамара Сичик озвучила список заяв від мешканців громади, які звернулися з проханням надати матеріальну допомогу.

У порядок денний також були включені питання: «Про схвалення проєкту рішення селищної ради «Про внесення змін до рішення селищної ради від 23.12.2022 № 35/3 «Про бюджет територіальної громади на 2023 рік» 0353700000»; «Про проведення конкурсу на вивезення твердих побутових відходів  на території Турійської селищної територіальної громади»; «Про погодження місця розташування тимчасової споруди»; «Про встановлення, шляхом коригування, тарифу на теплову енергію товариству з обмеженою відповідальністю «БРЕНВЕЛЬ»; «Про внесення змін до рішення виконавчого комітету від 03.11.2022 № 186 «Про створення і використання місцевого матеріального резерву для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій».

По кожному питанню порядку денного були схвалені відповідні рішення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора