Турійська селищна рада територіальна громада

Волинська область

Турійська громада продовжує допомагати землякам-військовослужбовцям

Дата: 05.02.2024 12:04
Кількість переглядів: 197

Фото без описуТурійська громада гуртується, аби допомагати нашим землякам, які боронять Україну від московського окупанта.

Упродовж січня від Турійської селищної ради відбулося дві поїздки на Лиманський та Запорізький напрямки. Завдяки підтримці аграріїв було придбано і передано на передову сім дронів. Працівники селищної ради за кошти, які щомісяця здають на потреби ЗСУ із власних зарплат, придбали генератор та планшет, а також медикаменти, засоби гігієни, газові балончики, рукавиці та сокири. Доєдналися підприємці селища, які зініціювали збір коштів для надання необхідної допомоги нашим землякам-військовослужбовцям. Продукти та інші речі, які потребують наші воїни на передовій, зібрали активні мешканці громади.

Для поїздки до наших земляків на Запорізький напрямок за кошти працівників Турійської селищної ради був відремонтований автомобіль, зокрема надано 9 тисяч гривень, окрім того, закуплено продукти та інші необхідні речі.

На виготовлення скоб для наших військових, чим займаються Святослав Прадош та Іван Слюсарчук, було надано 15 тисяч гривень для придбання арматури.

Загалом у січні благодійний внесок колективу селищної ради та територіального центру для підтримки військовослужбовців нашої громади та їх побратимів становив майже 87 500 гривень.

Згуртував людей навколо потрібної справи староста Соловичівського старостинського округу, який зініціював збір коштів на дрони. Мешканці громади активно долучилися, завдяки чому було придбано 15 дронів. До цієї ініціативи доєдналися також Соловичівський ліцей (5505 і особисті перекази працівників) та ОЗ «Турійський ліцей» (12 тисяч грн, зібрані під час благодійної вистави). Окрім того, у цих закладах виготовили майже 700 окопних свічок та маскувальну сітку.

Фото без описуФото без описуУпродовж  січня з ініціативи Турійської селищної ради продовжувалася робота над плетінням маскувальних сіток. У січні було виготовлено десять сіток. Просимо звертатися, в кого є потреба, обов’язково передамо нашим військовим. Також постійно співпрацюємо з волонтерами у виготовлені окопних свічок.

Надійним тилом для наших воїнів є працівники культури, які час від часу організовують благодійні заходи для збору коштів на ЗСУ. В січні у Турійському міському будинку культури відбулась благодійна вистава, під час якої було зібрано майже 15 тисяч гривень.

У 2024 році, як і в минулому, Турійська селищна рада продовжує надавати грошову допомогу по 5000 тисяч гривень сім’ям поранених військовослужбовців. У січні надійшло чотири звернення. Також, відповідно до звернень, п’ятьом сім’ям мобілізованих військовослужбовців у Збройні сили України надано грошову допомогу на придбання твердого палива на загальну суму 10000 гривень.

Щиро дякуємо усім, хто не залишається осторонь, а стає надійним тилом для наших захисників.

Гуртуємося, віримо і працюємо задля перемоги!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора