Турійська селищна рада територіальна громада

Волинська область

Із сесії Турійської селищної ради

Дата: 12.12.2023 18:18
Кількість переглядів: 1890

Восьмого грудня відбулася чергова сорок дев’ята сесія Турійської селищної ради. У порядок денний було включено 102 питання, які попередньо вивчалися на профільних комісіях.

Фото без описуБлок питань стосувався програм. Зокрема було схвалено: Програму фінансової підтримки КП «Турійська друкарня Турійської селищної ради» на 2024–2026 роки; Програми розвитку Турійського житлово-комунального підприємства та благоустрою населених пунктів Турійської селищної територіальної громади на 2024–2026 роки. Крім того, депутати схвалили внесення змін до низки програм: Програми забезпечення розробки містобудівної документації на території Турійської селищної ради на 2023–2024 роки; Програми захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру у Турійській селищній раді на 2021–2025 роки; комплексної  Програми забезпечення покращення доступу до правосуддя мешканців Турійської селищної ради територіальної громади Ковельського району Волинської області на 2023–2025 роки та інших. Одноголосно депутати схвалили внести зміни до раніше прийнятого рішення сесії «Про затвердження Плану (Програми) соціально-економічного розвитку Турійської територіальної громади на 2023–2024 роки», а також зміни у бюджет громади, затвердженого на нинішній рік.

Під час сесії депутати розглянули та прийняли відповідні рішення з питань затвердження змін в структурі та чисельності працівників територіального центру; внесення змін та затвердження в новій редакції статуту КУ «Інклюзивно-ресурсний центр».

Заслухали обранці громади звіт директора Турійського міського будинку культури Олексія Скубія за період роботи 2018–2023 років і прийняли рішення подовжити термін дії контракту ще на пֹ’ять років.

Без заперечень депутати затвердили розпорядження селищного голови, видані у міжсесійний період.

І одноголосно підтримали звернення депутатів Бобровицької міської ради Чернігівської області до Президента України, Ради національної безпеки і оборони України, Верховної Ради України, Міністерства юстиції України щодо заборони діяльності політичної партії «Наш край».

На сесії був затверджений брендбук громади та Положення про використання логотипа Турійської територіальної громади. Нагадаємо, що попередньо проводився конкурс на кращу ідею для логотипа громади, який проходив у два етапи: своє слово могли сказати як члени організаційного комітету, так і мешканці громади, які, до речі, досить активно голосували і віддали за презентований логотип 82,9 % своїх голосів, що звучить досить переконливо.

Одним із ключових питань стало розгляд бюджету територіальної громади на 2024 рік.

Документ буде опублікований на офіційному сайті Турійської селищної ради в закладці «Бюджет».

Піднімалося на сесії питання здійснення капітального ремонту вулиці Луцької в Турійську. Спростовуючи недостовірну інформацію, яка шириться у соціальних мережах щодо нібито незаконного проведення цих робіт, Турійська селищна рада повідомляє, що відповідна документація розроблена сертифікованими  спеціалістами, пройшла експертизу та затверджена місцевими розпорядчими документами. Кожен акт виконаних робіт підписується незалежними спеціалістами технічного нагляду.

Левова частка питань традиційно стосувалася земельної сфери. По кожному з 71 питання  детально інформувала начальник відділу земельних відносин, екології та агропромислового комплексу Ірина Бащук.

Чотири питання були підготовлені відділом містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та комунальної власності.

У «Різному» депутати розглянули пропозицію колег із Соломянської селищної ради Дніпровського району про співробітництво громад і дали добро на ініціювання співпраці двох громад.

Час війни ставить багато викликів. І першочерговим стає питання допомоги військовим. Зважаючи на запит суспільства, на сесії керівники громади озвучили, що за 9 місяців 2023 року в бюджет територіальної громади надійшло 3 079 300 гривень ПДФО з військових. За 10 місяців 2023 року направлено субвенції з місцевого бюджету на військові частини, прикордонну службу, правоохоронні органи та на заходи з територіальної оборони (відповідно до звернень військових частин) на суму, що становить 72 відсотки від загальної суми надходжень ПДФО з військових. А якщо брати станом на середину грудня, то вже 84 відсотки.

Також зауважувалося, що жодне звернення військових частин не залишилося поза увагою Турійської селищної ради, завжди вишукувалися можливості допомогти.

Окрім того, з початку повномасштабного вторгнення росії працівники Турійської селищної ради та територіального центру щомісячно роблять свій благодійний фінансовий внесок у наближення нашої перемоги. Загалом це майже мільйон гривень, які були використані на закриття зборів з придбання автомобілів, дронів, тепловізорів, генераторів, матеріалів для маскувальних сіток та інших необхідних нашим військовим речей.

Розуміючи потребу в єднанні у цей складний час, з ініціативи педагогічних колективів закладів освіти Турійської громади за великої підтримки батьків та учнів упродовж року було проведено низку благодійних заходів у ліцеях та гімназіях на підтримку наших військових. Спільними зусиллями освітянській родині вдалося зібрати майже 480 тисяч гривень. Об’єднувалися і працівники культури громади, які провели десятки благодійних концертів.

Аби підтримати сім’ї військовослужбовців, Турійська селищна рада допомагає із частковим забезпеченням дровами. Упродовж 2023 року виділено 340 тисяч гривень для 174 сімей, ще для значної частини сімей військовослужбовців були завезені дрова.

Також прийняте рішення підтримувати поранених воїнів-земляків, у 2023 році для 62 наших захисників виділено 310 тисяч гривень з місцевого бюджету.

Вишукувалися кошти й на пільгове харчування дітей військовослужбовців у закладах освіти громади. На це з місцевого бюджету за 11 місяців 2023 року було виділено 1150300 гривень.

Робилося і робиться багато інших справ, аби допомогти нашим воїнам протистояти ворогу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора