Турійська селищна рада територіальна громада

Волинська область

Літературна година присвячена роковинам геноциду українського народу

Дата: 24.11.2023 16:28
Кількість переглядів: 65

Фото без опису

25 листопада, у суботу, Україна молитовно згадуватиме жертв голодоморів. Цьогоріч 90-ті роковини геноциду українського народу проходять під гаслом "Пам'ятаємо! Єднаємось! Переможемо!"

За різними даними, сталінський режим заморив голодом від 3 до 7 мільйонів українців. Через дев'ять десятиліть росія знову хоче знищити українську націю, нашу мову, культуру і майбутнє. Але ми вистоїмо і пам'ять про трагічні сторінки нашої історії дає нам сили для боротьби.

Сьогодні працівники Турійської публічної бібліотеки провели літературну годину, присвячену цій страшній та болючій сторінці нашої історії. Екскурс хронологічних подій штучно створених голодоморів яскраво свідчив, що росія завжди намагалася зламати українську націю та знищити український народ.

Хвилиною мовчання, запаливши свічку пам’яті, учасники «круглого столу» вшанували невинних жертв, заморених голодом.

У ці дні в Турійській публічній бібліотеці діятиме виставка «Україна пам’ятає, світ визнає». Якщо вас цікавить власна історія, ви можете ознайомитися із тематичною викладкою літератури, завітавши до книгозбірні.

Закликаємо кожного мешканця громади у суботу о 16:00 в пам'ять про жертв голодоморів запалити свічку та долучитись до загальнонаціональної хвилини мовчання.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора