Турійська селищна рада територіальна громада

Волинська область

Турійська громада стала учасником Всеукраїнського Форуму Рад ВПО

Дата: 08.11.2023 12:44
Кількість переглядів: 490

У Києві вперше пройшов Всеукраїнський форум Рад внутрішньо переміщених осіб. Захід зібрав понад 400 представників з усіх регіонів України та з-за кордону. Від Турійської громади участь взяли заступник Турійського селищного голови Жанна Яковініч та начальник відділу ЦНАП Тетяна Троць.

Фото без опису

З-поміж головних учасників Форуму були: Віцепрем’єр-міністр України – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук; спеціальна доповідачка ООН з питань прав внутрішньо переміщених осіб Паула Гавірія Бетанкур; представниця Агентства ООН у справах біженців (УВКБ ООН) в Україні Кароліна Ліндхольм Біллінг.

«Це перша широка платформа для діалогу між представниками ВПО, державою, громадським сектором та міжнародними організаціями. На членах Рад ВПО велика відповідальність. Бо вони говорять від імені п’яти мільйонів наших громадян», – зазначила віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук.

Фото без опису

Учасники Форуму напрацьовували і презентували бачення, якою має бути дієва державна політика підтримки й інтеграції ВПО і як покращити послуги для переселенців у громадах. Ключовими темами для обговорення стали:

  • інтеграція внутрішніх переселенців у приймаючі громади;
  • підтримка на місцях найбільш вразливих верств населення з-поміж ВПО;
  • роль Рад ВПО у захисті прав внутрішніх переселенців;
  • міжнародний досвід.

Форум проводився за ініціативи Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України у співпраці з Благодійним фондом «Стабілізейшен Суппорт Сервісез» за підтримки Агенства ООН у справах біженців в Україні і Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора