Турійська селищна рада територіальна громада

Волинська область

Ольга Кислюк – одна з переможниць Міжнародного медичного конкурсу

Дата: 02.11.2023 14:15
Кількість переглядів: 197

Фото без опису

Ольга Кислюк з села Туличів у складі команди студенток Волинського медичного інституту стала переможницею Міжнародного конкурсу першої допомоги, який відбувся минулого тижня в литовському місті Каунас.

У складі єдиного від України колективу парамедиків виступала Ольга КислюкВікторія ВинарськаДіана Демчук. Дівчата також є працівниками відділень Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, повідомляє видання "Волинські новини".

Участь у міжнародному конкурсі взяли 29 колективів із 18 навчальних закладів. Усього було шість завдань – п’ять на перевірку практичних навичок та тестове. Так, дівчатам довелося врятувати людину, яка тоне, зупинити кровотечу, допомогти травмованому, людині з інсультом та взяти участь в естафеті.

Як зазначив медичний директор ВОЦЕМДМК Анатолій Каленюк, запрошення українська команда отримала від Асоціації парамедиків Литви. З його слів, такий конкурс литовські друзі проводили вперше, а колектив Волинського медінституту став єдиним представником України.

«Дуже хотів, щоби поїхали саме ці дівчата, ні хвилини не вагавшись із вибором, та не сумнівався в їхній перемозі. Знання, уміння, виконання вправ – у них це все відпрацьовано. Коли вони готувалися до конкурсу, бачив запал у їхніх очах», – відзначив Анатолій Каленюк.

Дівчата зауважили, що серед учасників конкурсу були не лише студенти, а й більш досвідчені парамедики. Тож це додавало змаганням статусності, через що перемога мала більшу цінність.

Дівчата, ледь стримуючи сльози, розповіли, що коли вручали переможний трофей, у залі лунало гасло «Слава Україні».

«Ми не повинні забувати, в який час живемо, і маємо показувати, що Україна понад усе!» – наголосила одна з учасниць команди Вікторія Винарська.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора