Турійська селищна рада територіальна громада

Волинська область

На засіданні виконавчого комітету були розглянуті важливі питання життєдіяльноті громади

Дата: 11.08.2023 16:01
Кількість переглядів: 632

Фото без описуУ п’ятницю, 11 серпня, під головуванням Турійського селищного голови Олексія Безсмертного відбулося засідання виконавчого комітету Турійської селищної ради.

Традиційно, як і кожний захід, який проходить у Турійській громаді, засідання виконкому розпочалось із хвилини мовчання в пам’ять про усіх, хто віддав своє життя за Україну.

Незабаром ми будемо відзначати найбільш значимі для нас державні свята. Тож Олексій Безсмертний ознайомив присутніх із запланованими заходами, які мають проходити у громаді в День Державного Прапора України та у День Незалежності України. Також було обговорено  підготовку до проведення у громаді Дня пам’яті захисників, які загинули у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

На засіданні члени виконкому заслухали звіт директора Турійської публічної бібліотеки Ірини Поліщук.

Було розглянуте питання Про клопотання щодо присвоєння почесного звання України «Мати-героїня» мешканці села Осьмиговичі.

Про розгляд заяв та затвердження обсягу витрат щодо компенсації власникам житлових приміщень за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб доповіла начальник відділу гуманітарної політики Лідія Лучко.

Під час засідання члени виконкому схвалили проєкт змін до Програми «Соціальний захист» на 2021–2023 роки, а також проєкт Комплексної програми забезпечення покращення доступу до правосуддя мешканців територіальної громади Турійської селищної ради Ковельського району Волинської області на 2023–2025 роки.

Також члени виконавчого комітету схвалили проєкт рішення про внесення змін у бюджет громади затверджений на нинішній рік.

Обговорили питання щодо затвердження списку громадян для отримання кредиту з обласного Фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім».

На засіданні виконавчого комітету секретар селищної ради Тамара Сичик озвучила список заяв від мешканців громади, які звернулися з проханням надати матеріальну допомогу.

Низка питань стосувалася діяльності Служби у справах дітей.

Згідно з поданими заявами громадян, на основі актів обстеження зелених насаджень, що підлягають видаленню, члени виконкому дали дозвіл на зрізання дерев у певних населених пунктах Турійської селищної територіальної громади.

Ще одним питання порядку денного було розгляд колективної заяви парафіян Хресто-Воздвиженського храму села Туропин.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора