Турійська селищна рада територіальна громада

Волинська область

Відбулася сорок п’ята чергова сесія Турійської селищної ради

Дата: 14.08.2023 11:20
Кількість переглядів: 668

11 серпня відбулася чергова сорок п’ята сесія Турійської селищної ради. На розгляд депутатів було винесено 70 питань, які попередньо вивчалися на профільних комісіях.

Фото без описуПеред затвердженням порядку денного начальник Турійської державної податкової інспекції Лариса Горбач ознайомила присутніх в залі із законом України від 30.06.2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану». Відповідно до цього закону поновлено відповідальність платників податків за порушення вимог ЗУ «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Перед початком роботи сесії депутати, запрошені та всі присутні в залі хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих у російсько-українській війні та виконали Держаний Гімн України.

Після детального обговорення депутати прийняли рішення внести зміни до низки програм, зокрема Програми «Соціальний захист», прийнятої на 2021–2023 роки, та інших. Також обранці громади затвердили нову програму, що стосується забезпечення покращення доступу до правосуддя мешканців Турійської селищної ради територіальної громади, яка діятиме упродовж 2023–2025 років.

Кілька питань стосувалися внесення змін у попередньо прийняті рішення Турійської селищної ради, зокрема що стосується бюджету та структури виконавчих органів ради, загальної чисельності апарату ради та її виконавчих органів.

Начальник відділу фінансів Наталія Кузьмич детально поінформувала про виконання бюджету селищної ради за І півріччя нинішнього року.
Також депутати заслухали звіт директора Турійської публічної бібліотеки Ірини Поліщук про роботу книгозбірень громади у 2023 році.

Ще одним питанням порядку денного було «Про дострокове припинення повноважень депутата Турійської селищної ради VIII скликання Андрія Полячука».

Блок питань стосувався земельної сфери. По кожному з них детально інформував головний спеціаліст відділу земельних відносин, екології та агропромислового комплексу Артем Тимошук.

Два питання були підготовлені відділом містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та комунальної власності. Вони стосувалися затвердження або складання детальних планів територій.

У «Різному» було розглянуте колективне звернення мешканців сіл Бобли та Обенижі.

Після обговорень по кожному питанню порядку денного депутати прийняли відповідні рішення.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора