Турійська селищна рада територіальна громада

Волинська область

Відбулося друге засідання робочої групи з розробки Стратегії розвитку громади

Дата: 03.08.2023 11:32
Кількість переглядів: 99

Фото без опису2 серпня відбулося друге засідання робочої групи з розробки Стратегії розвитку Турійської громади на період до 2027 року за участю селищного голови, його заступників та членів робочої групи. До розробки стратегії також долучилися представники Луцького національного технічного університету, з яким Турійська громада підписала меморандум про співпрацю, зокрема – доктор економічних наук Любов Ковальська та кандидат економічних наук Юрій Фесіна.

На важливості якісного написання Стратегії розвитку громади та залучення до цього процесу громадськості, бізнесу, усіх структурних підрозділів селищної ради під час вступного слова наголосили Турійський селищний голова Олексій Безсмертний і модератор зустрічі – заступник голови з питань діяльності виконавчих органів Жанна Яковініч.

Фото без опису

На початку зустрічі начальник відділу економічного розвитку, інвестицій та проєктної діяльності  селищної ради Тетяна Хомик детально ознайомила присутніх із основними результатами соціально-економічного аналізу громади. Також був проведений аналіз анкетування думки громадськості щодо пріоритетів розвитку громади, яка стала невід’ємною та визначальною частиною у розробці Стратегії розвитку.

Фото без описуПід час роботи в групах  члени робочої групи активно включилися у процес. В ході  жвавого обговорення виникали нові ідеї та підходи до вирішення проблем і реагування на виклики й загрози, генерувалися та доповнювалися ідеї. Зокрема акцент ставився на тому, що громада повинна максимально використати свої сильні сторони та працювати над мінімізацією слабких, враховуючи наявні можливості та ймовірні загрози для розвитку громади.

Далі відбулося ознайомлення з SWOT- аналізом, метою якого є формулювання основних напрямів розвитку через систематизацію наявної інформації.
Нагадуємо: Стратегія – це основний документ для реалізації соціально-економічного розвитку громади, який визначає напрямок розвитку громади, служить базою для розробки проєктів та програм. Основним завданням цього документу є досягення довгострокових цілей розвитку громади. А також це інструмент покращення конкурентоспроможності громади, який зможе допомогти привернути увагу інвесторів та грантодавців.

Наступне засідання робочої групи заплановано провести через місяць.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора