Турійська селищна рада територіальна громада
Волинська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Оперативна нарада: розглядалися питання підготовки до осінньо-зимового періоду та нового навчального року

Дата: 16.06.2023 17:03
Кількість переглядів: 148

Фото без описуНа календарі червень, проте питання підготовки до осінньо-зимового періоду та нового навчального року є актуальними вже сьогодні. Тож ці питання розглядалися на щотижневій робочій нараді при голові Турійської селищної ради, яка пройшла за участю керівників відділів та секторів селищної ради, комунальних закладів, а також підприємств та організацій.

По різних галузях була озвучена проведена робота та проблеми, які потребують вирішення.

Зокрема, по галузі освіти було поінформовано, що для забезпечення довозу учнів до навчальних закладів упродовж навчального року придбано три автобуси: два – за кошти місцевого бюджету, на що було виділено 3 319 300 гривень, один автобус куплений за кошти залишків освітньої субвенції (2 650 гривень). Ще один автобус за сприяння уряду Фінляндії передали громаді на благодійній основі, але він потребує технічного огляду та ремонту. Необхідність поповнення автопарку шкільними автобусами виникла у зв’язку з тим, що з початку війни Турійська громада передала шість автобусів на потреби ЗСУ. На сьогодні залишається потреба у придбанні ще двох. На 42 черговій сесії було затверджено виділення субвенції у сумі 1,5 млн гривень для закупівлі шкільного автобуса на умовах співфінансування з державного бюджету у розмірі 50 відсотків.

Щоб забезпечити навчальний процес у звичному режимі, важливим залишається питання з облаштування укриттів. Частково це питання вирішено завдяки допомозі батьків та педагогічних колективів. Із місцевого бюджету на облаштування укриттів загалом було виділено близько 2 млн гривень. Ще є потреба із облаштування укриттів у навчальних закладах сіл Бобли і Туропин. Однією з проблем, які виникли в цих селах,стало високий рівень грунтових вод, тому вивчається питання можливості встановлення модульного укриття. Виділення коштів на його закупівлю мають розглянути на найближчій сесії, зокрема, планується направити кошти, отримані від продажу земель не сільськогосподарського призначення, які продані під об’єктами нерухомості приватної форми власності (під магазинами). 

При інформуванні по питанню підготовки навчальних закладів до осінньо-зимового періоду також озвучувалося, що в травні був встановлений твердопаливний котел у Дулібівському закладі дошкільної освіти, на який із місцевого бюджету виділено 120 тисяч гривень. Проведено ремонт систем опалення та водопостачання в укриттях Кульчинського ліцею, Дулібівської гімназії і Тагачинської філії ОЗ «Турійський ліцей». До початку навчального року планується замінити твердопаливні котли у Турійському та Купичівському ліцеях і провести ремонт системи каналізаційних відходів у Перевалівському закладі дошкільної освіти. 

Актуальним залишається питання тарифів на теплопостачання, яке надає Турійське житлово-комунальне підприємство. У зв’язку із війною перед початком опалювального сезону 2022/2023 Верховна Рада прийняла закон, який передбачає встановлення мораторію на підвищення тарифів на теплопостачання. Водночас ціни на енергоносії зростають. Для того, щоб частково перекрити збитки, які понесло підприємство, депутати Турійської селищної ради прийняли рішення надати фінансову підтримку ЖКП.

Інформуючи по питанню підготовки до роботи в осінньо-зимовий період, керівник Турійського житлово-комунального підприємства зауважив, що іде активна робота із заготівлі палива та ремонту котлів до опалювального сезону.

Що стосується роботи територіального центру соціального обслуговування, то на щотижневій нараді було повідомлено, що на початок червня заготовлено 25 м куб. щепи для відділення стаціонарного догляду для постійного проживання в селищі Луків та 35 м куб. для адмінприміщення терцентру. Також розпочато заготівлю дров для громадян, якими опікується ця установа, та для родин загиблих воїнів та зниклих безвісти військовослужбовців.

Сектор комунікацій та зв’язків з громадськістю

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних