Турійська селищна рада територіальна громада

Волинська область

​​​​​​​Стартував процес розробки Стратегії розвитку громади на найближчі п’ять років

Дата: 05.05.2023 15:44
Кількість переглядів: 198

Фото без опису

 Фото без опису

Стартував процес розробки Стратегії розвитку громади на найближчі п’ять років! Ви теж можете долучитися!

4 травня у Турійській селищній раді відбулося перше засідання робочої групи з розробки Стратегії розвитку Турійської селищної територіальної громади до 2027 року. За підтримки експертів з питань стратегічного планування міжнародної програми «U-LEAD з Європою» планується до грудня 2023 року розробити проєкт Стратегії та план заходів з її реалізації.

Під головуванням Турійського селищного голови Олексія Безсмертного у засіданні робочої групи участь взяли заступники голови, фахівці відділів, депутати, представники комунальних підприємств, запрошені.

Як зауважив Олексій Безсмертний, аби забезпечити комфортне життя для всіх жителів громади, потрібно працювати разом, щоб віднайти можливості покращення інфраструктури громади та соціально-економічного стану.

Заступник селищного голови Жанна Яковініч, яка була модератором зустрічі, зауважила, що Стратегія розвитку громади є одним із ключових документів, який визначає стратегічне бачення громади та описує шляхи і засоби досягнення цілей. Громади, які мають стратегію, чітко знають, чого хочуть досягнути, де взяти ресурси та що для цього потрібно робити.

На початку 2022 року Турійська громада розпочала роботу над розробкою Стратегії розвитку. Однак, широкомасштабне вторгнення російської федерації зупинило цей процес. Зважаючи на те, що Стратегія розвитку – це один з ключових документів, без якого неможливий подальший соціально-економічний розвиток громади, Турійська селищна ради відновила розробку проєкту.

В ході роботи необхідно буде провести соціально-економічний аналіз, який включатиме в себе 12 розділів. На засіданні були зроблені перші практичні кроки, зокрема чітко закріплено низку завдань за кожним структурним підрозділом Турійської селищної ради відповідно до повноважень.

Одним із надважливих моментів при розробці Стратегії буде опитування мешканців громади та представників бізнесу. Мета – оцінити підприємницький клімат у громаді, визначити головні, на думку людей, місцеві проблеми, а також окреслити перспективи розвитку громади.

Анкети для опитування будуть розміщені на головній сторінці офіційного сайту Турійської селищної ради з посиланням на Google Форми та у соцмережах.

Просимо не бути байдужими і активно долучатися до написання Стратегії!

Сектор комунікацій і зв’язків з громадськістю

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора