Турійська селищна рада територіальна громада

Волинська область

Відбулася стратегічна сесія з формування завдання на розроблення Комплексного плану просторового розвитку території Турійської громади

Дата: 26.04.2023 11:30
Кількість переглядів: 106

25 квітня відбулося засідання Стратегічної сесії з формування завдання на розроблення Комплексного плану просторового розвитку території Турійської селищної територіальної громади.

Необхідність розроблення цього нового виду містобудівної документації на місцевому рівні передбачено Законом України від 24.07.2021 №711 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо планування використання земель».

Як поінформувала заступник Турійського селищного голови і модератор зустрічі Жанна Яковініч, Комплексний план просторового розвитку території громади – це документ, який дає можливість перетворити бачення щодо майбутнього громади в інструмент управління її розвитком.

У процесі розроблення Комплексного плану також інвентаризуються ресурси громади (земельні, лісові, водні), надра, а це – одна із передумов їх ефективного та раціонального використання.

Стратегічна сесія – це обов’язковий публічний захід громадського обговорення з формування завдання на розроблення Комплексного плану, метою проведення якого є визначення перспективи розвитку громади.

З усіма робочима моментами присутніх поінформував доповідач від робочої групи Михайло Габрель, директор ТзОВ «Науково-дослідний проектний центр «Геоурбаністики та планування».

Під час сесії тематичними напрямками громадського обговорення було:

  1. Забудова території та господарська діяльність.
  2. Обслуговування населення.
  3. Інженерне забезпечення території, трубопровідний транспорт та телекомунікації.
  4. Охорона земель, інженерна підготовка та благоустрій території.
  5. Модель розвитку території у довгостроковій перспективі.

 Усі подані пропозиції будуть враховані при формуванні завдання на розроблення Комплексного плану просторового розвитку території Турійської селищної територіальної громади.

Участь у роботі сесії взяли керівництво громади, депутати селищної ради, старости, представники суміжних громад, бізнесу, фахівці в галузі містобудування, архітектури та земельних відносин, громадськість. Паралельно захід провидився в онлайн режимі, аби кожен бажаючий міг долучитися.

Турійський селищний голова Олексій Безсмертний подякував учасникам за плідну роботу, наголосивши, що майбутній розвиток громади без цього важливого документу неможливий, тож закликав активно долучатися до його розроблення.

Напрацювання Стратегічної сесії у вигляді протоколу будуть узагальнені та розміщені на офіційному сайті селищної ради.

 

Сектор комунікацій та зв’язків з громадськістю Турійської селищної ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора