Турійська селищна рада територіальна громада

Волинська область

Відбулась чергова сесія Турійської селищної ради

Дата: 03.03.2023 10:56
Кількість переглядів: 131

Фото без описуДругого березня відбулася 37 сесія Турійської селищної ради восьмого скликання. Під час засідання депутати розглянули 168 питань порядку денного і прийняли відповідні рішення. Попередньо більшість питань, які були винесені на сесію розглядалися на виконавчому комітеті, а також кожне з них детально вивчалося на засіданнях профільних комісій.

Фото без описуПершим блоком питань стали звіти керівників комунальних установ громади: «Інклюзивно-ресурсного центру», «Турійської друкарні Турійської селищної ради», «Турійського центру ПМСД», Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг). Також депутати проголосували за продовження строку дії контракту терміном на п’ять років керівникам комунальних установ Ярославу Королю, Віктору Мазураку, Жанні Бучко.

Під час сесії обранці громади одноголосно внесли зміни у низку програм, прийнятих раніше. Крім того, у новій редакції затвердили Програму підтримки, розвитку та діяльності КЗ «Історико-культурний комплекс «Вовчак – Волинська Січ». Також були прийняті нові: Програма сприяння матеріально-технічного забезпечення для прикордонних підрозділів 6 Прикордонного Волинського загону; програма покращення обслуговування платників податків Центром обслуговування платників Турійської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Волинській області на 2023–2024 роки; Програма місцевих стимулів для медичних працівників КНП «Турійський центр первинної медико-санітарної допомоги» на 2023–2025 роки.

Під час чергової сесії Турійський селищний голова Олексій Безсмертний поінформував депутатів про виконання Програми соціально-економічного розвитку Турійської селищної ради територіальної громади за період 2021–2022 років. Також депутати затвердили план соціально-економічного розвитку громади на нинішній та наступний роки.

Два питання порядку денного стосувалися бюджету: начальник відділу фінансів Наталія Кузьміч поінформувала депутатів про виконання бюджету Турійської селищної територіальної громади за 2022 рік; а також були внесені зміни у бюджет, прийнятий на нинішній рік.

Одноголосно депутати дали згоду на прийняття з державної у комунальну власність громади спеціального пожежного автомобіля та передачу з балансу Турійської селищної ради на баланс відділу освіти, молоді та спорту приміщення школи села Селець.

Також затвердили перелік комунальної власності, що підлягає приватизації у 2023 році. Без заперечень також було проголосовано за затвердження розпоряджень селищного голови, виданих у міжсесійний період.

Секретар селищної ради Тамара Сичик поінформувала депутатів щодо перейменування вулиць, провулків у населених пунктах Турійської селищної територіальної громади, після чого було прийняте відповідне рішення.

Фото без описуДва питання порядку денного стосувалися внесення змін у структуру виконавчих органів ради та у структуру працівників Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг).

Детально обранці громади вивчили питання «Про організацію харчування дітей та встановлення батьківської плати в закладах дошкільної освіти Турійської селищної ради у 2023 році». Також на засіданні сесії затвердили перелік найпростіших укриттів, які будуть використовуватися учасниками освітнього процесу закладів освіти Турійської селищної ради та виконання заходів щодо їх облаштування».

Одноголосно депутати прийняли рішення направити звернення до Кабінету Міністрів України, Міністерства фінансів України щодо збільшення освітньої субвенції. Також підтримали звернення колег з Нововолинської міської ради до Прем’єр-міністра України щодо відміни рішення про обмеження для виїзду за кордон депутатів місцевих рад.

Фото без описуЗначний блок питань стосувався земельної сфери, а також частина – складання або затвердження детальних планів територій.

По кожному питанню порядку денного були прийняті відповідні рішення.

Сектор, розвитку, комунікацій, зв’язків з громадськістю та проєктної діяльності Турійської селищної ради.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора