Турійська селищна рада територіальна громада

Волинська область

На черговій сесії депутати розглянули низку важливих питань

Дата: 16.12.2022 12:20
Кількість переглядів: 155

15 грудня відбулася тридцять четверта сесія восьмого скликання Турійської селищної ради. На розгляд депутатів було винесено 51 питання порядку денного, які попередньо розглядалися на засіданнях профільних комісій.

Фото без описуТрадиційно сесія розпочалась із виконання Державного Гімну України. Після прийняття із деякими поправками порядку денного, депутати розглянули зміни до бюджету на нинішній рік і одноголосним голосуванням їх затвердили.

Блок питань стосувався змін до раніше прийнятих програм. Без зауважень певні зміни були прийняті до Програми фінансової підтримки КП «Турійська лікарня планового лікування» на 2022 рік; до Програми «Соціальний захист» на 2021–2023 роки; до Програми сприяння матеріально-технічного забезпечення для прикордонних підрозділів на 2022 рік; у цільову соціальну програму розвитку фізичної культури і спорту на 2021–2023 роки.

Фото без описуНа черговій сесії депутати також затвердили низку програм: Програму інфекційного контролю у КП «Турійська лікарня планового лікування» у 2023–2027 роках; місцеву цільову Програму забезпечення перебування внутрішньо переміщених та/або евакуйованих осіб у тимчасових пунктах проживання та місцях тимчасового перебування Турійської селищної ради на 2023 рік; комплексну Програму надання позик окремим категоріям громадян у Турійській громаді на 2023 рік «Власний дім»; Програму розвитку земельних відносин та охорони земель на території Турійської селищної ради на 2023–2024 роки; Програму фінансової підтримки КП  Турійське ЖКП на 2023 рік.

Крім того, депутати розглянули і прийняли відповідні рішення, що стосувалися питань організації харчування дітей та встановлення батьківської плати в закладах дошкільної освіти на наступний рік; безкоштовного харчування дітей із сімей, які потрапили у складні життєві обставини чи у складне матеріальне або соціальне становище. Також обранці громади одноголосно прийняли рішення про встановлення пільг та плати за харчування учнів пільгових категорій за рахунок місцевого бюджету.

Ще одне освітянське питання було пов’язане із делегуванням окремих повноважень Засновника закладів освіти відділу освіти, молоді та спорту Турійської селищної ради.

Фото без описуОдноголосно депутати затвердили розпорядження селищного голови, видані у міжсесійний період. А також дали згоду на закриття бібліотеки-філії  села Озеряни та пунктів видачі у селах Маковичі, Осьмиговичі, Туличів, Обенижі.

35 питань порядку денного стусувалися земельної сфери. По кожному з них були прийняті відповідні рішення.

Фото без опису

Сектор розвитку, комунікацій, зв’язків з громадськістю та проєктної діяльності Турійської селищної ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора