Турійська селищна рада територіальна громада
Волинська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В пам’ять про жертв голодоморів

Дата: 26.11.2022 10:48
Кількість переглядів: 123

Фото без описуСьогодні – День пам'яті жертв голодоморів. Цьогоріч роковини геноциду українського народу проходять під гаслом "Пам'ятаємо! Єднаємось! Переможемо!"

За різними даними, сталінський режим заморив голодом від 3 до 7 мільйонів українців. Через дев'ять десятиліть росія знову хоче знищити українську націю, нашу мову, культуру і майбутнє. Але ми вистоїмо і переможемо, бо єдині і пам'ять про трагічні сторінки нашої історії дає нам сили для боротьби.

Фото без описуСвоєрідним реквієм-панахидою про події 1932–1933 років стала година літературних читань, яку провели працівники Турійської публічної бібліотеки. Рядок за рядком із книги Василя Барки "Жовтий князь" повертали у ті далекі та дуже болючі події 90-річної давнини. Минуле оживало, слова вимальовували страшні картини голоду.

Спогадами своєї родини про роки Голодомору поділився Турійський селищний голова Олексій Безсмертний при цьому зауваживши, що важливо пам'ятати і берегти минуле.

А воно – у книжках, тож працівники книгозбірні запропонували ознайомитися із тематичною викладкою літератури, а також в пам'ять про жертв голодоморів запалити сьогодні о 16:00 свічку та долучись до загальнонаціональної хвилини мовчання.

Прессекретар Турійської селищної ради.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних