Турійська селищна рада територіальна громада

Волинська область

У день вигнання нацистів з України відвідали єдиного фронтовика Турійщини, аби висловити слова вдячності

Дата: 28.10.2022 16:31
Кількість переглядів: 108

У Турійській громаді нині проживає єдиний фронтовик часів Другої світової війни – Петро Манилюк. У січні чоловік зустрічатиме сторіччя. А сьогодні, у день вигнання німецьких нацистів з української землі, до його оселі в селі Молодівка завітав Турійський селищний голова Олексій Безсмертний та староста Володимир Данилюк, аби потиснути руку і висловити слова вдячності за його бойовий шлях в роки Другої світової війни, за вклад у звільнення української землі від нацистських окупантів. Звичайно, що у цей складний воєнний час мова йшла і за сьогодення, за нинішню боротьбу українців проти російського окупанта. Ветеран зі сльозами на очах висловив сподівання, що настане мир і його сторіччя святкуватимуть під мирним українським небом. А ще згадувались фронтові дні минулого століття.

Будучи прихильником національної ідеї, зовсім юний Петро примкнув до лав українських повстанців. Як розповідав раніше одному з місцевих видань, він виконував роботу зв’язкового, доставляв у загони необхідну інформацію, підвозив продукти, часто минаючи німецькі пости. Пізніше Петра Манилюка мобілізували в Червону армію. З 1944-го по 1947-й він пішки пройшов від Ковеля до Берліна. Служив радистом в інженерно-саперних військах. У рідне село повернувся після демобілізації в 1947 році.

І сьогодні у тихому куточку, серед розкішних соснових лісів Петро Манилюк мешкає разом із донькою Вірою. У село приїжджають зазвичай на літо. Але, зважаючи на воєнні дії, вирішили не їхати до Луцька, а зимувати в Молодівці.

Селищний голова і староста побажали ветерану міцного здоров’я, у гарному настрої зустріти сторіччя і дочекатися якнайшвидшої перемоги, і вкотре щиро подякували йому за вклад у боротьбу проти нацистських загарбників.

Сектор розвитку, комунікацій, зв’язків з громадськістю та проєктної діяльності Турійської селищної ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора