Турійська селищна рада територіальна громада

Волинська область

ТУРІЙЩИНА ВІДЗНАЧИЛА ДЕНЬ ДЕРЖАВНОСТІ

Дата: 28.07.2022 11:41
Кількість переглядів: 220

Фото без описуСьогодні ми вперше відзначили День державності України. Запровадити нове державне свято, яке відзначатиметься у День хрещення Київської Русі-України запропонував Президент Володимир Зеленський торік під час урочистостей з нагоди Дня Незалежності України. Зважаючи на намагання росії знищити наш народ, вкрасти нашу історію, присвоїти собі усе славетне нашого роду, свято Державності яскраво засвідчуватиме, що Україна – не молода держава із тридцятилітньою історією, а країна з тисячолітньою історією державотворення.

28 липня Турійщина доєдналася до великої Української родини. Під час хвилини мовчання вшанували усіх, хто поліг, виборюючи право нашої держави іти своїм вільним шляхом. Лягли квіти до підніжжя пам’ятних знаків Борцям за волю та незалежність України і Героям Небесної сотні. У спільному виконанні учасників заходу прозвучав Державний Гімн і гордо піднявся стяг у блакить неба.

До громадськості звернувся Турійський селищний голова Олексій Безсмертний. Очільник громади навів низку історичних фактів від початку творення Київської Русі до сьогодення, які засвідчують, що наша історія давня і славетна. Вітаючи зі святом, він побажав усім, насамперед Перемоги і мирного неба на нашій українській благодатній землі.

У виконанні вокального колективу «Сузір’я» прозвучали ліричні пісні, сповнені любові до рідної країни, за яку віддали життя мільйони українців і сьогодні кладуть його не жертовник своєї держави кращі сини і доньки.

Біля національного символу – тризуба – розгорнулася книжкова виставка «Україна: від подиху століть до сьогодення». Видання різних авторів про нашу країну, дослідження і фактажеві розповіді – це ті нетлінні перлини, які знову і знову доводять, що в центрі Європи була, є і буде така велична країна, ім’я якій – Україна!

З Днем державності, турійська громадо та вся українська родино!

Сектор розвитку, комунікацій, зв’язків з громадськістю та проєктної діяльності Турійської селищної ради.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора