Турійська селищна рада територіальна громада

Волинська область

У Купичівському та Озерянському округах відбулися робочі зустрічі з питань наповнення бюджету та сплати податків

Дата: 22.07.2022 18:26
Кількість переглядів: 634

18 та 20 липня заступник Турійського селищного голови з питань діяльності виконавчих органів Жанна Яковініч, яка є головою робочої групи з питань забезпечення своєчасності і повноти  сплати податків і  зборів (обов’язкових платежів) до бюджету Турійської селищної територіальної громади спільно з очільницею Турійської ДПІ Ларисою Горбач та іншими членами даної групи  відвідали  населені пункти Озерянського  та Купичівського старостинських округів. Ціллю поїздки було залучення додаткових надходжень до селищного бюджету та проведення роз’яснювальної роботи з мешканцями округу, які є власниками земельних ділянок (паїв) та сільгосптехніки, щодо сплати майнових податків, декларування доходів від використання земельних ділянок (паїв), які обробляються одноосібно  та від надання послуг з обробітку землі чи обмолоту власною технікою. Земельні ділянки та об’єкти нерухомості – одне з основних джерел податкових надходжень. Тож важливо, щоб кожен власник майна розумів, що його внесок у вигляді сплаченого податку за  землю чи нерухомість – це реальна фінансова допомога громаді у вирішенні фінансових питань та забезпечення розвитку. Старостам було запропоновано практику обміну інформацією між ними, як представниками влади на території округу та представниками робочої групи щодо потенційних платників місцевих податків і додаткових джерел залучення бюджетних надходжень.

Під час поїздки представники земельного відділу Турійської селищної ради (начальник відділу Ірина Бащук) також провели обстеження земель рекреації біля озера Пісочне з метою визначення ділянок, які можуть бути виставлені на земельні торги, що дасть можливість поповнення місцевого бюджету.

Голова робочої групи коротко проаналізувала надходження від фермерських господарств та фізичних осіб-підприємців по території старостинських округів і відповідно видатки, які проводяться з місцевого бюджету на утримання закладів соціально-культурної сфери. За результатами даного аналізу видатки значно перевищують надходження, тому виступаюча звернулась до власників з проханням відповідальністю віднеслись до виконання свого обов’язку, як платників податків і закликала зробити свій внесок у розвиток громади.

Представник ДПІ нагадала присутнім про нарахування з 2023 року мінімального податкового зобов’язання та пояснила всі деталі щодо його нарахування та сплати. Вона детально розповіла, чому необхідно реєструвати свою діяльність офіційно і  які преференції надаються від держави суб’єктам господарювання, котрі здійснюють свою діяльність у відповідності із законодавством.

Сектор розвитку, комунікацій, зв’язків з громадськістю та проєктної діяльності Турійської селищної ради.

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора