Турійська селищна рада територіальна громада
Волинська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Дотримуйтесь пожежної безпеки під час збирання урожаю!

Дата: 12.07.2022 10:28
Кількість переглядів: 270

Фото без описуКовельське РУ ГУ ДСНС України у Волинській області закликає мешканців громади та суб‘єктів господарської діяльності, дотримуватися пожежної безпеки під час збирання урожаю. Основними причинами виникнення пожеж під час жнив є необережне поводження з вогнем, порушення правил експлуатації комбайнів, машин та агрегатів, а також – випалювання стерні.

Кожен комбайн, який працює над збиранням врожаю зернових, повинен бути оснащений двома вогнегасниками, мітлами та лопатами. Це стосується не тільки великої зернозбиральної техніки, але й малогабаритних комбайнів фізичних осіб. Корпуси комбайнів повинні бути оснащені заземлювальними металевими ланцюгами, які торкаються землі. Транспортні засоби з бензиновими двигунами внутрішнього згорання повинні бути оснащені іскрогасниками, мати справну електричну мережу.

Хлібні поля в місцях прилягання їх до залізничних колій, шосейних та грунтових доріг, лісосмуг необхідно обкосити та оборати захисними смугами не менше 4 метрів завширшки. Вздовж доріг поблизу хлібних полів слід встановити знаки пожежної безпеки.

Відстань між сусідніми скиртами повинна бути не менше 20 метрів. Скирти необхідно встановлювати на відстані не ближче 20 метрів від доріг, 15 м – від ліній електромереж, 50 м – від будівель та споруд. Скирти сіна та соломи на відстані 5 метрів від їх основ слід оборати захисною смугою не менше 4 м завширшки.

Пам’ятайте, що дотримання виконання вимог правил пожежної безпеки – це гарантія збереження врожаю від пожежі.

Ковельське РУ ГУ ДСНС України у Волинській області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних