Турійська селищна рада територіальна громада
Волинська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Турійськ приймав вітання з нагоди 925-річчя

Дата: 07.07.2022 10:16
Кількість переглядів: 267

Фото без описуУ ці липневі сонячні дні зазвичай Турійськ вбирався у святковий вінок вітань під час традиційних святкувань з нагоди Дня селища. Цьогоріч, зважаючи на війну, гучних заходів не проводиться. Але з нагоди 925-річчя від часу першої писемної згадки Нестора Літописця у «Повісті врем’яних літ» про наше селище привітати турійчан завітали поважні гості: депутат Верховної Ради України Вячеслав Рубльов, голова Волинської обласної ради Григорій Недопад, депутат Волинської облради Юрій Харченко.

– Хочу щиро подякувати громаді, кожному жителю за те, що ви робите, перебуваючи тут, в тилу. Наші хлопці відчувають вашу підтримку – і матеріальну, і духовну, – зауважив народний депутат Вячеслав Рубльов.

Він наголосив, що ми завжди пам’ятатимемо тих, хто загинув у боротьбі за Україну і завжди підтримуватимемо їхні сім’ї та родини. Депутат висловив сподівання, що Волинь і древній Турійськ якнайшвидше святкуватимуть Перемогу.

– Впевнений, що після Перемоги ми обов’язково відсвяткуємо день Турійська гучно і відзначимо усіх, хто доклав зусиль до наближення святкового для кожного українця дня.

Під час візиту Вячеслав Рубльов виконав приємну місію: передав Вітальну грамоту мешканцям Турійська від Голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука.

Із визначною датою привітання прозвучали від голови Волинської обласної ради Григорія Недопада, який зауважив, що не кожне містечко чи населений пункт може похизуватися такою датою. А отже історія Турійська дійсно глибока і це є свідченням того, що турійська земля – благодатна.

Підтвердженням цьому став історичний екскурс, який зробив Турійський селищний голова Олексій Безсмертний, розповівши найцікавіші віхи життя та історичних перепитій нашого містечка.

З вітальними словами до присутніх звернулися депутат Волинської обласної ради Юрій Харченко та турійчанин, заслужений лікар України Любомир Валіхновський, який неодноразово представляв інтереси наших земляків у радах різних рівнів.

Сектор розвитку, комунікацій, зв’язків з громадськістю та проєктної діяльності Турійської селищної ради.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних