Турійська селищна рада територіальна громада

Волинська область

Відбулось друге засідання двадцять сьомої сесії Турійської селищної ради

Дата: 03.06.2022 10:09
Кількість переглядів: 768

Другого червня відбулося друге пленарне засідання 27 сесії Турійської селищної ради восьмого скликання. На порядок денний було винесено низку питань, які попередньо вивчали та узгоджували члени профільних комісій. Участь у засіданні сесії взяли 23 депутати.

Фото без опису Фото без опису

Першочерговими питаннями стали: встановлення ставки транспортного податку та туристичного збору на території Турійської селищної ради, а також встановлення ставок та пільг із сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Після обговорення були прийняті відповідні рішення.

Одноголосно депутати затвердили розпорядження селищного голови, видані у міжсесійний період. Без зауважень обранці громади прийняли рішення щодо надання дозволу на використання частини нерухомого майна приміщення клубу в селі Маковичі, а також передачі в оренду нерухомого майна, яке не використовується за призначенням. Проголосували депутати і за передачу рухомого майна з комунальної власності Турійської селищної ради у власність Луганської обласної військової адміністрації. Мова йшла про шкільний автобус «Богдан», який їм був необхідний для евакуації мирного населення.

Одне з питань порядку денного стосувалося припинення діяльності Озерянської філії опорного закладу «Купичівський ліцей». За інформацією завідувача відділу освіти, молоді та спорту Турійської селищної ради Людмили Дячук, в нинішньому навчальному році у цьому освітньому закладі було лише два класи із загальною кількістю 13 учнів, які з наступного року навчатимуться у Купичівському ліцеї. Після обговорення депутати прийняли рішення про припинення Озерянської філії.

Також депутати одностайно проголосували за утворення місцевих пожежних охорон Турійської селищної ради територіальної громади та затвердили Положення.

Під час засідання сесії обранці громади розглянули низку земельних питань.

У різному було озвучено декілька звернень. Зокрема депутата Андрія Полячука щодо реконструкції монументу «Могила братських радянських воїнів». Було запропоновано без вандалізму з погодження відвідних органів прибрати зі стели символи країни-агресора, а також із надпису прибрати слово «за соціалістичну». Крім того, було запропоновано залучити експерта, який зробить висновок щодо реконструкції. Депутати прийняли позитивне рішення щодо запропонованих змін, а на черговій сесії мають розглянути висновки експерта та запропоновані зміни.

Низка звернень стосувалися церковних питань. Відповідні звернення надійшли від громадської організації «Спілка учасників антитерористичної операції «Булат»», а також від мешканців Турійської селищної ради територіальної громади щодо заборони на території громади діяльності української православної церкви московського патріархату; звернення релігійної організації «Свято-Хресто-Воздвиженська релігійна громада Української православної церкви» с. Обенижі; звернення «Свято-Преображенської релігійної громади Української православної церкви» с. Купичів; депутата Наталії Поліщук. Турійський селищний голова Олексій Безмертний повідомив, що відповідно до чинного законодавства будь-які рішення, прийняті по цьому питанню, будуть незаконними, тому не виніс їх на розгляд сесії.  Після дискусій було прийняте рішення на черговій сесії прийняти відповідні звернення до різних органів, а також священнослужителів та вірян, яке підготує профільна комісія.

 

Також було розглянуто звернення харків’янина Вадима Позднякова, а також звернення народних депутатів України Ігоря Гузя, Ірини Констанкевич, Вячеслава Рубльова щодо перейменування певних вулиць у населених пунктах Турійської територіальної громади відповідно до закону про декомунізацію. Обранці громади вирішили це питання детально вивчити на профільній комісії і розглянути на наступній сесії.

Ще одним питання у різному стало розгляд виплати заробітної плати фельдшерам, яке підняла депутат Наталія Поліщук. Після за слухання інформації від керівника КНП "Турійський центр первинної медико-санітарної допомоги" Жанни Бучко, депутати прийняли рішення детально вивчити це питання на комісії.

Сектор розвитку, комунікацій, зв’язків з громадськістю та проєктної діяльності Турійської селищної ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора