Турійська селищна рада територіальна громада

Волинська область

Катруся Стичук здобула перемогу у Всеукраїнському музичному конкурсі

Дата: 02.06.2022 10:12
Кількість переглядів: 160

Фото без описуТурійчанка Катерина Стичук посіла перше місце у XXVII Всеукраїнському фестивалі-конкурсі виконавців на народних музичних інструментах «Провесінь».

Фестиваль щороку збирає в степовій столиці України – Кропивницькому більше тисячі музикантів, педагогів, студентів та учнів з навчальних закладів мистецької освіти усіх областей країни. Конкурс проводиться у два тури, перший з яких – очно, в межах закладів спеціалізованої мистецької освіти, в яких навчаються учасники; другий – дистанційно – на базі Кропивницького музичного фахового коледжу та КЗ "Музична школа № 2 імені Ю. С. Мейтуса м. Кропивницького".

Дуже приємно, що учениця 4 класу Турійської музичної школи Катерина Стичук серед великої кількості обдарованих дітей виборола І місце. Ця перемога довгоочікувана… Бо відеозапис виступу на конкурс відіслали 23 лютого. Війна зробила свої корективи. Та нещодавня звістка про перемогу внесла щасливі нотки у творче життя Катеринки Стичук. Особливою вона є ї для її наставниці Катерини Пелип, адже у студентські роки викладачка й сама була його учасницею.

– Всеукраїнський фестиваль-конкурс «Провесінь» проводиться уже 27 рік поспіль і збирає учасників з усіх куточків України. Бажання взяти участь у ньому було дуже велике, але місто Кропивницький далеко і ми не наважувалися на таку подорож. У зв’язку з карантином другий рік поспіль конкурс проходить дистанційно, і це підштовхнуло нас взяти в ньому учать вперше. Катруся потрапила в І категорію (до 12 років) і змагалася з іншими акордеоністами України. Конкуренти були сильними і старшими, адже Каті тільки 10 років. Тож ця перемога для нас є особливою, – розповідає викладачка Катерина Пелип.

Щиро вітаємо юну обдаровану музикантку Катрусю Стичук та її наставницю Катерину Пелип і бажаємо нових творчих здобутків.

Сектор розвитку, комунікацій, зв’язків з громадськістю та проєктної діяльності Турійської селищної ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора