Турійська селищна рада територіальна громада

Волинська область

На Турійщині вшанували пам'ять жертв нацизму та рашизму

Дата: 08.05.2022 13:03
Кількість переглядів: 976

Сьогодні, коли на українській землі йде руйнівна кривава війна, гинуть наші воїни, мирні люди, діти – День пам'яті та примирення сприймається по-іншому, з ще більшим болем. Бо вшановуємо не лише загиблих у роки Другої світової війни, а й українців, які нині щодня гинуть від рук російських окупантів.

Цьогоріч захід, приурочений Дню пам'яті та примирення, у Турійській громаді пройшов без широкої участі громадськості, адже зараз в будь-якому куточку України є велика небезпека.

Хвилиною мовчання Турійщина вшанувала пам'ять жертв воєн. Від громади селища лягли квіти на братську могилу воїнів, які загинули, визволяючи Турійськ від нацистів. 

В знак вдячності нинішнім захисникам України Турійський селищний голова Олексій Безсмертрий разом із тво начальника відділу Ковельського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Владиславом Оксентюком вручили подяки нашим землякам, які були поранені й перебувають на реабілітації: Роману Приступі, Олександру Гоменюку, Максиму Байдюку. Справжніми воїнами тилу є наші волонтери, тож за активну волонтерську діяльність, справжній прояв підтримки України з боку польського народу подяка адресувалась Ноберту Ванарському.
Від серця до серця передавалися слова Державного Гімну України та народної пісні, яка стала гімном Українських січових стрільців "Ой у лузі червона калина". Розправляв крила у блакиті неба наш державний стяг, і віра в те, що перемогли нацизм – переможемо й рашизм, наповнювала душі.
Слава Україні! Героям слава!


Сектор розвитку, комунікацій, зв'язків з громадськістю та проєктної діяльності Турійської селищної ради.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора