Турійська селищна рада територіальна громада

Волинська область

Повідомлення про наміри здійснити коригування діючих тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення

Дата: 16.02.2022 17:36
Кількість переглядів: 475

Турійське ЖКП повідомляє про намір здійснити коригування діючих тарифів на послуги з централізованого  водопостачання та централізованого водовідведення.

Відповідно до п.7 Порядку формування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на формування житлово-комунальних послуг» від 1 червня 2011 року № 869 , проводиться перерахунок тарифів шляхом  коригування лише тих складових частин структури тарифів за якими відбулися цінові зміни в бік збільшення. У зв’язку з тим , що ціна на електричну енергію стрімко зростає,   ми вимушені коригувати діючі тарифи. Коригування діючих тарифів проводиться тільки по складових витрат на електроенергію,  обсяги інших витрат, пов’язаних із провадженням ліцензованої діяльності залишилися без змін. У діючих тарифах розрахунки витрат по статті «Витрати на електроенергію» у складі прямих витрат вартість електроенергії становила  3,08 грн./кВт. год  (без ПДВ), з 1 лютого 2022 року –  5,148  грн./кВт. год  (без ПДВ). 

Турійське житлово-комунальне підприємство провело коригування діючих  тарифів у сторону збільшення статті витрат “Електроенергія на технологічні потреби”:

- по централізованому водопостачанню на 1,44 грн за куб.м з ПДВ;

- по централізованому водовідведенню на 0,75 грн за куб.м з ПДВ;

Скориговані тарифи на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення з ПДВ:

Порівняльний аналіз чинних тарифів зі скоригованими 1 куб.м централізованого водопостачання та централізованого водовідведення

ПОСЛУГИ

Чинний тариф з ПДВ

Скоригований тариф з ПДВ

Збільшення, грн; %

Централізоване водопостачання

11,21

12,65

1,44грн— 12,8 %

Централізоване водовідведення

16,10

16,85

   0,75грн — 4,6 %

Разом

27,31

29,50

    2,19 —   8%

Основними чинниками зростання собівартості послуг централізованого водопостачання та централізованого водовідведення є: — збільшення вартості електроенергії;

Згідно поданих розрахунків, скореговані тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення зростуть на 8 % або 2,19 грн., вартість метра кубічного води та стоків разом – 29,50 грн. з ПДВ  в т. ч.

– централізоване водопостачання – 12,65грн. за 1 м. куб. з ПДВ;

– централізоване водовідведення  –  16,85 грн. за 1 м. куб. з ПДВ;

Строк дії тарифів –  вересень 2022 рік. Тарифи встановлені з можливістю їх коригування протягом строку дії у відповідності та врахування вимог, визначених  Порядком формування тарифів.  Дані тарифи вважаються діючими до затвердження нових.

Пропозиції та зауваження щодо скоригованих тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення приймаються за адресою: смт  Турійськ, вул.Спортивна,7, або  на електронну адресу: TYR_GKP@ukr.net (із зазначенням в темі листа «зауваження і пропозиції до тарифів») протягом 7 календарних днів з дня опублікування цього повідомлення на офіційному веб-сайті  Турійської селищної ради

 

Прохання до всіх споживачів вчасно повідомляти показники лічильника (до першого числа кожного місяця) та в повному обсязі розраховуватись за спожиті послуги.

 

Адміністрація  Турійського ЖКП


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора