Турійська селищна рада територіальна громада

Волинська область

Воїни-афганці у пам’ятний день зібралися у колі побратимів

Дата: 15.02.2022 17:08
Кількість переглядів: 487

З кожним роком все далі історія віддаляє нас від тривожних і болючих років Афганської війни, яка тривала десять років – з 25 грудня 1979 року по 15 лютого 1989-го. Через афганське пекло пройшли і десятки юнаків з Турійщини. У чужій далекій землі передчасно обірвалася життєва стежина чотирьох наших земляків – Миколи Бобрика, Анатолія Лук’янова, Юрія Панасюка, Анатолія Ляшука. Турійська громада береже пам’ять про них і шанує воїнів, які, пройшовши вогняними стежками, повернулися додому живими. 
15 лютого у День вшанування учасників бойових дій на території інших держав у Турійській публічній бібліотеці відбулася традиційна зустріч воїнів-афганців. За чашечкою чаю та кави у колі побратимів мова йшла про ті далекі роки, які, незважаючи на час, ніколи не струться з пам’яті.

Звертаючись до присутніх, Турійський селищний голова Олексій Безсмертний побажав ветеранам війни здоров’я, аби їхні сни були спокійні і кадри з війни не вривалися і не тривожили душу, а ще мирного неба над Україною і щоб моменти вшанування воїнів стали для нас історією, а не сьогоденням.

До зустрічі долучилися й учасники російсько-української війни. Зважаючи на сьогоднішню складну ситуацію в країні, обговорювалося питання і про залучення афганців до створення добровольчих формувань територіальної оборони.

Музичні нотки у цю зустріч внесли тріо з колективу „ Оксамит” Турійського міського будинку культури та Володимир Бринь.
Поміж спогадів, помережаних поетичним і пісенним словом, ведуча заходу Світлана Гоць згадала тих, хто не повернувся з війни і закликала вшанувати їх пам’ять хвилиною мовчання. В той день учасники зустрічі традиційно відвідали могилу побратима Миколи Бобрика, а також поклали вінок до пам’ятного знаку воїнам-афганцям.
На території громади нині проживає понад тридцять учасників бойових дій в Афганістані. Не всі змогли прибути на зустріч, тож до декого побратими разом із заступником Турійського селищного голови Сергієм Власюком завітали додому, аби уважити та подарувати пам’ятні подарунки.

Сектор розвитку, комунікацій, зв’язків з громадськістю та проєктної діяльності Турійської селищної ради.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора