Турійська селищна рада територіальна громада

Волинська область

На засіданні виконавчого комітету розглянули низку важливих питань

Дата: 21.01.2022 16:54
Кількість переглядів: 636

Фото без опису21 січня пройшло чергове засідання виконавчого комітету Турійської селищної ради, на якому було розглянуто тридцять питань.

Турійський селищний голова Олексій Безсмертний, насамперед, підсумував зроблене по Програмі соціально-економічного та культурного розвитку за 2021 рік. Очільник громади озвучив, що загалом на виконання всіх робіт витрачено 2 мільйони 130 тисяч гривень. Як зауважив доповідач, по кожному старостинському окрузі було проведено низку робіт, десь вдалося зробити більше, десь менше. Тому, плануючи фронт робіт на нинішній рік, заради справедливості варто вирівняти ситуацію і направити більше коштів в ті старостинські округи, які в минулому році отримали менше. Озвучуючи зроблене за минулий рік, Олексій Безсмертний зауважив, що в цьому є велика заслуга меценатів та самих мешканців, які спільно із селищною радою дбають про розвиток своїх сіл. Також частину робіт вдалося виконати за кошти з державного бюджету. Члени виконкому одноголосно проголосували прийняти до відома виконання Програми.

Також одностайно затвердили план заходів до Дня Соборності України та Дня пам’яті героїв Крут.

Начальник відділу земельних відносин, екології та агропромислового комплексу Ірина Бащук покроково розповіла про проєкт  Порядку видалення дерев, кущів та інших зелених насаджень за межами населених пунктів на території Турійської селищної ради. Після обговорення та внесення певних змін члени виконкому затвердили його.

Фото без описуПід час засідання було розглянуто низку інших важливих питань: щодо встановлення тарифу на теплову енергію ТзОВ «БРЕНВЕЛЬ»; організацію робіт в зимовий період, пов’язаних із непередбачуваністю погодних умов.

Частина питань стосувалася проведення громадських робіт. Зокрема члени виконкому схвалили перелік видів громадських робіт, що задовольняють суспільні потреби громади на 2022 рік; затвердили перелік об’єктів, на яких засудженні до покарання у виді громадських робіт, будуть його проходити; затвердили перелік об’єктів , де відбуватимуть покарання порушники, на які накладено адміністративне стягнення у виді громадських робіт. Крім того, затвердили види суспільно-корисних робіт та перелік об’єктів для відбуття стягнення у виді суспільно-корисних робіт на території Турійської селищної ради.

Фото без описуПід час засідання секретар селищної ради Тамара Сичик доповіла про стан виконавської дисципліни у виконавчому комітеті за минулий рік, а також про роботу селищної ради із зверненнями громадян. Як зауважила доповідачка, упродовж минулого року надійшло 2717 звернень громадян, з них – 809 у письмовому вигляді. Здебільшого вони стосувалися земельних питань, житлових та соціально-економічного забезпечення.

Спеціаліст Служби у справах дітей Оксана Власюк озвучила перелік питань, що стосувалися надання дозволу на вчинення правочину щодо нерухомого майна; відчуження житлового будинку; надання дітям статусу позбавлених батьківського піклування; встановлення батькові днів побачень з малолітньою донькою. По кожному питанню були прийняті відповідні рішення.

Два питання порядку денного стосувалися зміни адреси земельної ділянки. Ще два – надання дозволу на видалення зелених насаджень.

Одноголосно члени виконкому затвердили зміни до додатку 1 рішення виконавчого комітету Турійської селищної ради від 02. 02. 2021 року № 11 «Про створення комісії по обстеженню зелених насаджень, що підлягають видаленню на території Турійської селищної ради».

Також було озвучено заяви із проханням на виділення матеріальної допомоги. Члени виконкому одностайно їх задовольнили.

Крім того, розглянули заяву підприємця Олега Скогарєва щодо отримання погодження для надання послуг у сфері відпочинку та розваг. Після обговорення було вирішено відтермінувати розгляд цієї заяви.

На завершення члени виконкому затвердили два положення у новій редакції щодо затвердження тарифів на платні послуги, які надаються у КП «Турійська лікарня планового лікування» та КНП «Турійський центр первинної медико-санітарної допомоги».

Сектор розвитку комунікацій, зв’язків з громадськістю та проектної діяльності Турійської селищної ради.

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора