Турійська селищна рада територіальна громада

Волинська область

Основне питання позачергової сесії – надання допомоги на облаштування кордону з Білоруссю

Дата: 26.11.2021 11:53
Кількість переглядів: 827

Фото без опису26 листопада відбулася дев’ятнадцята позачергова сесія Турійської селищної ради. Головним приводом для її проведення стало звернення до нашої громади Волинської обласної та Ковельської районної державних адміністрацій з проханням надати допомогу в облаштуванні державного кордону на межі з Білоруссю.

Зокрема, мова йшла про закупівлю матеріалу для огородження, яке буде передане 6-му прикордонному Волинському загону. У зв’язку з цим депутати прийняли декілька рішень, в тому числі внесли зміни у бюджет з метою перенаправити 63 тисячі гривень на дані потреби.

Ще одне важливе питання, яке серед жителів Турійської громади викликає інтерес, – це проведення конкурсу на посаду директора комунального підприємства «Турійська лікарня планового лікування». Після зустрічі з колективом медзакладу та проведення засідання конкурсної комісії виникла потреба внести певні зміни у Положення про конкурс на посаду директора лікарні. Зокрема, у документі визначено, що засідання конкурсної комісії має проводитися у приміщенні селищної ради, а оскільки працівники лікарні виявили бажання бути присутніми під час презентації кандидатів стратегії розвитку лікарні на 3–5 років, депутати вирішили  внести зміни у Положення, доповнивши пункт 17 словами: «за потреби (зокрема, за зверненням трудового колективу) в закладі охорони здоров’я, в якому обирається керівник (директор)». Також за пропозицією членів комісії було внесено зміни, які стосуються голосування, зокрема дозволено, окрім відкритого поіменного голосування, проводити таємне.

На позачерговому засіданні депутати, розглянувши поданий фракцією ПП „Слуга народу” проєкт рішення та врахувавши позитивний висновок постійної комісії селищної ради з питань освіти, молоді, фізкультури і спорту, дозвілля населення, профілактики злочинів і правопорушень, прав людини, законності, депутатської діяльності, етики та регламенту, ухвалити звернення депутатів Турійської селищної ради до Верховної Ради України щодо невідкладного прийняття законопроєктів, які сприятимуть наповненню місцевих бюджетів.

Ще одним питанням порядку денного було внесення змін у штатний розпис Турійського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг). Така потреба виникла у зв’язку з введенням пів ставки медичної сестри (відповідне рішення було прийняте на минулій сесії).

У «Різному» депутати обговорили низку важливих питань, що стосуються життєдіяльності громади, зокрема, щодо реконструкції вулиці Луцька, заготівлі твердого палива для закладів освіти тощо.

Ознайомитися з рішеннями, прийнятими на 19 позачерговій сесії Турійської селищної ради, можна буде на сайті у рубриці "Архів документів".

 

Сектор розвитку, комунікацій та зв’язків з громадськістю Турійської селищної ради.

 

Фото ілюстративне, взяте з вільних інтернет-джерел (facebook.com/artem.shevchenko.9).

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора