Турійська селищна рада територіальна громада

Волинська область

Першочергове питання апаратної наради – вакцинація від COVID-19 

Дата: 11.11.2021 16:58
Кількість переглядів: 587

Фото без опису11 листопада під головуванням Турійського селищного голови Олексія Безсмертного була проведена розширена апаратна нарада за участю усіх працівників Турійської селищної ради. Першочерговим питанням порядку денного стало обговорення ситуації в громаді щодо захворювання на COVID-19 та проведення вакцинації.

Директор КНП «Турійський центр первинної медико-санітарної допомоги» Жанна Бучко поінформувала присутніх, що темпи захворювання на COVID-19 у Турійській громаді стрімко зростають і на підтвердження навела такі статичні дані: у липні було підтверджено 7 захворювань на COVID-19, в серпні – 21, у вересні – 153, в жовтні – 301 і в листопаді – вже більше 200. При цьому вона зауважила, що почастішали випадки захворювання дітей. Щодо вакцинації, то Жанна Бучко зауважила, що якби люди активно розпочали щеплюватися від COVID-19 з початку кампанії з вакцинації, тобто з березня, то сьогодні ми б не мали такого росту захворювання і ажіотажу серед бажаючих вакцинуватися. Очільниця первинної ланки медицини Турійщини озвучила, що станом на 11 липня здійснено 7 628 щеплень, це немало, але для колективного імунітету потрібно 75 %. Далі нарада проходила у формі запитань-відповідей.

Турійський селищний голова Олексій Безсмертний ознайомив колектив з наказом Міністерства охорони здоров'я України № 2393 від 1.11.2021 року, зареєстрованого в Міністерстві юстиції 8.11.2021 за № 1452/37074, відповідно до якого розширено перелік організацій, співробітники яких мають обов’язково щепитися проти COVID-19. Голова зауважив, що працівники місцевого самоврядування поки що не входять до цього списку, але, швидше за все, – це лише питання часу. Очільник громади зазначив, що вакцинація – справа добровільна, кожен має зважено підійти до цього рішення, а також ознайомив із законодавчими нюансами, пов’язаними із відмовою вакцинуватися.

Заступник Турійського селищного голови Сергій Власюк поінформував про роботу виїзної бригади, яка проводить вакцинацію від COVID-19, та про організаційні моменти, пов’язані з цим.

Під час наради була озвучена також низка робочих моментів Турійської селищної ради.

Сектор розвитку, комунікацій та зв’язків з громадськістю Турійської селищної ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора