Турійська селищна рада територіальна громада

Волинська область

ІD-картка в 14 – зручно і просто

Дата: 03.11.2021 17:04
Кількість переглядів: 691

Паспорт громадянина України є документом, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України. Кожен громадянин України, який досяг 14-річного віку, зобов’язаний отримати паспорт.

З початку поточного року до Турійського сектору УДМС України у Волинській області звернулося більше, які досягнули 14-річного віку для оформлення першої  ID-картки.

Це доводить, що ID-картка наразі є зручним та популярним документом.

Серед переваг ID-картки:

  • захищена та виключає можливість підробки;

  • подорожуючим до країн, в яких запроваджено автоматичні пропускні системи, знадобиться значно менше часу при перетині кордону;

  • в межах країни буде спрощено процедуру надання адміністративних послуг, які передбачають ідентифікацію особи.

Паспорт завжди з вами за допомогою додатку «Дія», який доступний для користування у смартфоні у будь-який час.

Необхідні документи для отримання ІD-картки після досягнення 14-річного віку:

  • свідоцтво про народження

  • оригінали документів, що підтверджують громадянство та посвідчують особу батьків або одного з них, які на момент народження перебували у громадянстві України (для підтвердження факту належності особи до громадянства України). У разі відсутності таких документів або у разі, коли батьки чи один із батьків такої особи на момент її народження були іноземцями або особами без громадянства, або у разі набуття особою громадянства України на території України подається довідка про реєстрацію особи громадянином України;

  • документи, що підтверджують відомості для внесення додаткової змінної інформації до безконтактного електронного носія та у паспорт;

  • довідку органу реєстрації встановленого зразка (Додаток №13) про місце проживання;

  • довідку про присвоєння реєстраційного номеру облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків або повідомлення про відмову від його прийняття (за наявності).

Просимо звернути увагу на те, що оформлення цієї довідки можна здійснити одночасно з подачею документів на оформлення ІD-картки, повідомивши працівника територіального підрозділу ДМС.

Для громадян, які досягли 14-річного віку та отримують паспорт громадянина України вперше, адміністративна послуга безкоштовна.

Турійський сектор УДМС України у Волинській області запрошує оформляти документи за адресою: смт Турійськ, вул. Шкільна, 12.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора