Турійська селищна рада територіальна громада

Волинська область

Відбулася сімнадцята чергова сесія Турійської селищної ради

Дата: 18.10.2021 16:53
Кількість переглядів: 750

Фото без опису18 жовтня відбулася чергова сімнадцята сесія Турійської селищної ради. Участь у її роботі взяли 20 депутатів. Перед початком засідання Турійський селищний голова Олексій Безсмертний оголосив про створення у раді фракції «Європейська солідарність». Одноголосно затвердивши порядок денний, обранці громади приступили до розгляду питань, які попередньо вивчали профільні комісії.

Традиційно робоча частина засідання стартувала із обговорення запропонованих змін до бюджету громади, прийнятого на 2021 рік.

Під час розгляду питання щодо оплати за харчування вихованців Соловичівського та Кульчинського закладів дошкільної освіти, депутати проголосували за зменшення на 50 % плати за харчування для дітей двох сімей, які потрапили у складні життєві обставини.

Також обранці громади прийняли рішення ввести у Дулібівський заклад дошкільної освіти ставку кочегара. Як пояснив очільник громади Олексій Безсмертний, відбулося певне  переміщення: ставку кочегара у колишній сільській раді скоротили, а в садочку добавили.

Без зауважень депутати проголосували за оголошення конкурсу на посаду директора КП «Турійська лікарня планового лікування» та затвердили фінансовий план цього комунального підприємства на наступний рік.

Також прийняли відповідне рішення щодо затвердження Порядку надання та використання коштів бюджету Турійської селищної територіальної громади на виконання Комплексної програми підтримки індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім» Турійської селищної ради на 2021 рік.

Без зауважень депутати дали дозвіл прийняти на баланс Турійської селищної ради гаражі Перевалівської гімназії (де розміщується пожежна частина), які перебували на балансі відділу освіти, молоді та спорту.

Дискусію викликало питання щодо надання дозволу комунальному підприємству «Турійська лікарня планового лікування» на реалізацію матеріальних цінностей. Мова йшла про шифер, дерев’яні відходи, чавунні та металеві батареї. Як пояснив головний лікар Петро Мельничук, це залишки після проведених ремонтних робіт, які підприємство хоче реалізувати, аби на отримані кошти придбати частину огорожі. За поданою пропозицією депутати вирішили це питання детальніше вивчити і прийняти рішення на наступній сесії.

Також обранці громади розглянули питання «Про розпорядження селищного голови, видані в міжсесійний період» і звернення колективу Турійського закладу дошкільної освіти № 2 «Сонечко» щодо припинення примусового вакцинування працівників закладу.

На останок депутати розглянули блок земельних питань.

По кожному питанню порядку денного на сесії прийняті відповідні рішення, які будуть розміщені на сайті Турійської селищної ради.

Сектор розвитку, комунікацій та зв’язків з громадськістю Турійської селищної ради.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора