Турійська селищна рада територіальна громада

Волинська область

У Турійській громаді розпочався осінній призов

Дата: 04.10.2021 14:27
Кількість переглядів: 1090

Упродовж жовтня–грудня в Україні триватиме осінній призов на строкову військову службу. Згідно із розпорядженням Уряду від 29 вересня, на військовий вишкіл планують призвати 13 575 осіб, із них: до лав Збройних сил – 6 500 осіб, Національної гвардії – 4 775 осіб, Державної прикордонної служби – 1 700 осіб, Державної спеціальної служби транспорту – 600 осіб.

У понеділок, 4 жовтня, осінній призов стартував і на Турійщині. В цей день відбулася перша відправка чотирьох юнаків з Турійської громади та двох із Луківської на строкову військову службу.

Розділити з призовниками цю урочисту і важливу в їхньому житті мить прийшли батьки, рідні, а також керівники територіальних громад.

– Шановні призовники, ви ідете до лав Збройних сил України, візьмете до рук зброю і, дай Боже, щоб зі зброєю ви були тільки на полігонах і вчилися нею володіти, – говорив, звертаючись до юнаків, Турійський селищний голова Олексій Безсмертний. – Дай Боже, щоб ви живими і здоровими повернулися додому на радість вашим батькам. Служба в армії завжди була почесним обов’язком громадянина. І те, що ви не шукали шляхів, аби цього оминути, свідчить – що ви справжні чоловіки.

На згадку про цей особливий день керманич Турійщини вручив призовникам подарунки.

З напутнім словом до майбутніх воїнів української армії звернулися представники Луківської громади.

Підполковник Антон Нестеренко, начальник третього відділу Ковельського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, подякував батькам за синів, за те, що виховали справжніх чоловіків, а хлопцям – за те, що не злякались строкової служби та побажав їм з честю виконати свій конституційний обов’язок і змужнілими повернутись до рідних домівок. Антон Нестеренко зауважив, що строковики не залучаються до виконання бойових завдань в районі проведення Операції об’єднаних сил, тож закликав батьків не хвилюватися.

За здоров’я юнаків та вдале проходження служби митрофорний протоієрей Миколай Даньків здійснив молебень. Кожному призовнику священник подарував молитовник і закликав молитися у хвилини, коли на душі буде важко, й пам’ятати, що хоч поруч немає рідних, проте з ними завжди Бог, який їх оберігатиме і допомагатиме.

Сектор розвитку, комунікацій та зв’язків з громадськістю Турійської селищної ради.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора