Турійська селищна рада територіальна громада

Волинська область

Вшанували пам’ять загиблих земляків – захисників України

Дата: 29.08.2021 13:28
Кількість переглядів: 947

Фото без описуСьогодні День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України

 

Саме на ці серпневі дні 2014 року припав пік Іловайської трагедії, коли в результаті протистояння російським військам українські збройні підрозділи потрапили у вороже оточення. В ніч з 23 на 24 серпня 2014 року відбулось наймасштабніше пряме вторгнення збройних сил країни-агресора на територію України. 24–25 серпня батальйони МВС України «Дніпро-1», «Миротворець», «Світязь», «Херсон», «Івано-Франківськ», Нацгвардії «Донбас» і сили сектору «Б» потрапили в оточення ворога. За офіційними даними, під час Іловайської операції і подальшого розстрілу в так званому «зеленому коридорі» 366 українських воїнів загинули, 429 – отримали поранення різного ступеню тяжкості, 300 – потрапили у полон.

Фото без описуФото без опису

Російсько-українська війна, яка триває восьмий рік, забрала життя і наших земляків. 17 червня 2014 року на околиці Станиці Луганської загинув Іван Ващеня, мешканець Туричан. Танк Т-64Б 51-ї бригади потрапив в оточення. Снайпери противника порозбивали приціли і перископи, машина опинилася в безпорадному стані, стріляти було можливо тільки навмання. Перед тим, як розбили прилади командира танку, він встиг помітити гранатометників, що ховались неподалік. Екіпаж зробив постріли у бік ворога, але не влучив. Щоб не віддати бойову машину та не здаватися у полон, екіпаж прийняв рішення підірвати танк. 5 серпня 2014 року під час штурму стратегічної висоти Савур Могила від кулі снайпера загинув старший солдат, наш земляк з Мочалок, Володимир Поліщук. Десять днів батьки шукали тіло свого сина серед сотень загиблих українських військових. Опізнати обгорівше тіло (в БТР влучила ворожа ракета) батько зміг по шрамах на руці та чолі сина.

Минає час, та не загоюються душевні рани рідних, які втратили найдорожчих серцю людей...

Вшановуючи пам’ять загиблих наших земляків і всіх полеглих захисників України, Турійський селищний голова Олексій Безсмертний від імені мешканців Турійської громади поклав квіти на могили Івана Ващені та Володимира Поліщука. Спільно із старостами округів Тетяною Чайкою та Георгієм Мельничуком, а також директором маковичівської школи Лілією Давидюк поспілкувався з рідними загиблих воїнів, висловили їм слова співчуття. 

Сектор розвитку, комунікацій та зв’язків з громадськістю Турійської селищної ради.

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора