Турійська селищна рада територіальна громада

Волинська область

Свято єднання громади з нагоди 30-річчя Незалежності

Дата: 24.08.2021 15:57
Кількість переглядів: 1019

Фото без описуНедільного дня велика Турійська громада зібралася у дружньому колі відзначити 30-річчя Незалежності України.

Серцем святкувань став місцевий парк, який в той день наповнився колоритною атрибутикою. При вході розкинулася виставка картин, вишитих хрестиком, яку зібрали працівники турійської бібліотеки, згодом – виставка робіт майстринь Алли Шемейко, Євгенії Марчук, Валентини Якимович та Мирослави Гловацької. А ближче до сцени розмістились оригінальні фотозони, які стали чи не найпопулярнішим місцем того дня. Кожного, хто завітав на свято, зустрічала криївка вовчаківців. А обабіч сцени розмістилися коші старостинських округів громади.
Доносились зі сцени ритмічні акорди у виконанні військового духового оркестру з Володимира-Волинського, які сповіщали про початок свята. А розпочалось воно із особливої для справжніх українців пісні – Державного Гімну. Урочисто внесли кількаметровий синьо-жовтий прапор і розгорнули на тлі барв літа. Схилили голови у хвилині мовчання в пам'ять про загиблих захисників України у всі віки та часи.
Фото без описуВедучі свята згадали визначні постаті нашої країни від князівської доби до сьогодення, прозвучали слова великих українців, сповнених болю та любові до рідної країни. Промовила й Мати-Україна...

І полилася пісня – лірична та журлива, весела та грайлива.

У святкову програму увійшли номери працівників та вокальних колективів Турійського міського будинку культури. Завітав на Турійщину і наш земляк Олександр Голощук, заслужений артист естрадного мистецтва України.

Колоритності додали виступи кошів: "Вишневої садиби" з Дольська, "Крайньої хати" з Кульчина, "Коша Перевалівського" та "Пузатої хати" з Бобол, а ще "Отамана Кошубея" з Солович, "Дулібівських господинь", "Клюського вареника", "Картопляної хати" з Сельця, "Хлібодара" з Радович, "Червоних маків" з Макович і "Життєдайного джерела" з Мокреця. Фото без описуІз піснями і танцями презентували їх старостинські округи перед глядачами та журі, яке згодом оцінило ще й оформлення кошів та дегустувало страви. Зрештою визначити найкращих не вдалося, бо кожен був оригінальний, цікавий та самобутній, тож подарунки отримали всі.

Із вітальним словом до Турійської громади звернулися депутат Верховної Ради Вячеслав Рубльов, голова обласної ради Григорій Недопад, депутат обласної ради Роман Микитюк, Турійський селищний голова Олексій Безсмертний.

Фото без описуТрадиційно відбувся момент нагородження. Вячеслав Рубльов відзначив директора Турійської ЗОШ І–ІІІ ст. Надію Стасюк, заступника директора Турійського міського будинку культури по господарській частині Миколу Кавку, старосту Боблівського округу Романа Пащука. Чимало мешканців громади були відзначені Грамотами Турійської селищної ради.

Цікавим вкрапленням у програму стало показове тренування відділення карате дитячо-юнацької спортивної школи, де зібралося чимало глядачів. Для бажаючих помірятися силою в той день на стадіоні були організовані спортивні змагання. А діток закликали у розважальні зони, які підготували заклади освіти селища та Будинок дитячої творчості.

Сектор розвитку, комунікацій та зв’язків з громадськістю.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора